Kruton nasıl yapılır? İşte size çorbalarıza, salatalarınıza lezzet katacak kruton (kıtır ekmek) tarifi!

Kruton nasıl yapılır? İşte size çorbalarıza, salatalarınıza lezzet katacak kruton (kıtır ekmek) tarifi!
Atıştırmalık olarak bile tüketebileceğiniz oldukça sağlıklı ve pratik bir lezzet. Dilerseniz bayat ekmeklerinizi de kullanabilirsiniz. İşte tarifimiz

Kıtır Ekmek (Kruton) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dilim tost ekmeği 

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

  • 1 çay kaşığı nane

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • 1 çay kaşığı pul biber

kitir-ekmek-yapilisi-1.jpg

Kıtır Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tost ekmeklerini kare kare kesin.

  2. Bir küçük kasede zeytinyağı ile baharatları karıştırın. 

  3. Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın.

  4. Derin bir tavaya soslanmış ekmekleri alarak, ara ara tavayı sallayarak pişirin. Ekmeklerin rengi dönüp, kıtırlaşana kadar pişirin. En son aşamada isterseniz 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

  5. Afiyet olsun.

kitir-ekmek-yapilisi-2.jpg

Pişirme Önerisi

Ekmekleri wok tava tarzı derin bir tava kullanırsanız ve sallayarak kavurursanız ekmeklerin her yeri eşit kızarır.  

Servis Önerisi

Çorba, salata ya da atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Özellikle domates çorbası ve mercimek çorbasının yanına çok yakışır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler