Kremasız Unsuz Enfes Bir Çorba! Hatay Usulü Mahluta Çorbası Tarifi
Mahluta, Hatay Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Mersin, Adana, Malatya, Mardin, Antep'te de sıkça yapılıyor. Oldukça besleyici ve doyurucu olan bu çorba klasik mercimek çorbasının pirinçli ve blenderdan geçirilmemiş hali aslında. Yöreden yöreye içerikleri değişse de bugün biz Hatay Usulü Mahluta Çorbası yapacağız.
Biberli ekmek, Humus, zahter salatası, tepsi kebabı, zeytin salatası, fellah köftesi , muhammara, gibi pek çok tarifle zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Hatayın bu eşsiz lezzeti kesinlikle denemeye değer.
MAHLUTA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet orta boy küp doğranmış soğan
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 8 su bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
MAHLUTA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzu ekleyip kavurun.
✔️ Yıkadığınız mercimeği ve pirinci ekleyerek 2 dakika daha karıştırarak kavurun.
✔️ Baharatları ilave edin.
✔️ Suyunu da ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
✔️ Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeme bırakın. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin .
✔️ Sosu için tavada tereyağını eritin. Salayı ilave edip salçanın kokusu gidene kadar kavurun ve kaynayan çorbaya ekleyin.
✔️ El çırpıcısı ile karıştırarak sosu güzelce yedirin. Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı kaselere paylaştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Limon suyu ekleyip servisebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.