Bu Tarif Size Sipariş Aldırır! Kreması Aşırı Lezzetli Porsiyonluk Meyveli Minik Tart Tarifi

Bu Tarif Size Sipariş Aldırır! Kreması Aşırı Lezzetli  Porsiyonluk Meyveli Minik Tart Tarifi
Porsiyonluk tartlar, genellikle pastane vitrinleri süsler. Bu muhteşem lezzeti evde yapmak da mümkün aslında. Peki meyveli minik tartlar nasıl yapılır, tart için hangi krema kullanılır? İşte tam ölçülü tarifi...

Tart hamurunu yapmak biraz maharet istiyor.Bu yüzden evlerde çok fazla yapılan bir tatlı değil. Bugün vereceğimiz püf noktalarıyla muhteşem tartlar hazırlayabilirsiniz. Buradaki pastacı kremasını farklı tatlılarınızda da kullanabilirsiniz, gerçekten çok lezzetli oluyor. Üzerini reçelle, meyvelerle, marmelatla süsleyebilirsiniz.

Lafı uzatmayalım hemen tarifimize geçelim. Eşinizi dostunuzu misafirlerinizi şaşırtmaya hazırlanın...

Meyveli minik tart için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru için ;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı badem unu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram tereyağ
  • 1 yumurta

Pastacı Kreması için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 paket krem şanti

Meyveli minik tartların yapılışına geçelim:
✔️
Hamurunu hazırlayalım. Unı, tuzu, pudra şekerini, buzdolabından çıkmış soğuk küp küp kesilmiş tereyağını rondoya koyup karıştırın. 1 yumurta ekleyip tekrar tekrar çalıştırın. Daha sonra tezgaha çıkarıp elinizde yoğurup ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerini örtüp 15 dakika buzdolabinde dinlendirin. Minik tart kalıplarını yağlayın ve bezelerden birini kalıba yağlayın. Çatalla delikler açın. Üzerleri kabarmaması için kuru fasülye, nohut gibi bakliyat koyun. 175 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra ters çevirin ve soğumaya bırakın.
✔️ Kremayı hazırlayalım. Tenceryee yumurta sarısını, unu, şekeri, sütü ve nişastayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyin. Krema oda sıcaklığına gelince buzdollabında 2 saat bekletin. Dolaptan çıkınca toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
✔️ Sıkma torbasına duy takıp kremayı koyun ve soğuyan tartlara sıkın. İstediğiniz meyve ile süsleyin. Reçelle marmelatla da harika oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: hamurumda_sevgi_var / Derleme: Sağlıkhaberciniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler