Kremalı Ispanaklı Puf Puf Pasta Tarifi

Kremalı Ispanaklı Puf Puf Pasta Tarifi
Kekler çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün size ıspanakla yapılan harika bir kek tarifi vereceğiz. Kesinlikle ıspanak olduğunu kimse anlamayacak. İşte size lokum gibi kremasıyla ıspanaklı pasta tarifi.

Görüntüsü, lezzeti şahane oluyor, bir dilim yiyen bir daha istiyor. Tam bir görsel şölen sunan bu pastayı vakit kaybetmeden yapın mutlaka. Sünger gibi kekine , arasındaki kremasına hayran olacaksınız. İşte o muhteşem tarif

KREMALI ISPANAKLI PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • yarım kilo ıspanak (sadece yapraklarını kullanacağız)

Kreması için;

  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı süt ( 250 ml )
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket krema

Krem şanti için ;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

KREMALI ISPANAKLI PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Yumurtaların oda sıcaklığında olması lazım, öncelikle buzdolabındaysa çıkarın:)

✔️ Ispanakları yıkayıp süzün. Sadece yapraklarını kullanacağız. Tencerede suyu kaynatıp yaprakları içine koyun ve 3 dakika sonra süzün. Süzdükten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan ıspanakları rondodan geçirip püre haline getirin.

✔️ Kekini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı alıp mikserle 3 dakika yüksek devirde çırpın. Sıvı yağı ve püre halindeki ıspanakları da ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip tereyağladığınız borcama keki dökün. 180 derece alt üst ayarda ortalama 30 dakika pişirin. Mutlaka kürdan testi yapın:) Kek soğuduktan sonra kenarlardan birer cm çıkarıp o kısmı rondodan geçirin. Pastamızın üzerini süsleyeceğiz.

✔️ Kremayı pişirelim. Tencereye sütü ve şekerin yarısını alıp karıştırın. Ocağın altını açıp ılımaya bırakın. Bu arada ayrı bir kasede nişastayı, kalan şekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Azar azar ılıyan sütten ekleyip homojen bir kıvam elde edin. Tenceredeki süte yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan da karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp kremayı ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.

✔️ Soğuk süt ile toz krem şantiyi 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpın.

✔️ Soğuyan keki iple ya da bıcakla ortadan ikiye ayırın (yatay) Arasına soğuyan kremayı güzelce yayın.

✔️ Kekin ikinci katını kremanın üzerine yerleştirin. Krem şanti ile kaplayın. Rondodan geçirdiğiniz keki pastanın üzerine yerleştirin. Enfes pastanızı mümkünse 2 saat dinlendirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler