Krem karamelli kek (Kudretullah keki) nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Krem karamelli kek (Kudretullah keki) nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir?
Krem karamelli kek, görüntüsü ile cezbeden, ağzınızın suyunu akıtan ve yemeden duramayacağınız bir lezzettir. 3 aşamalı bu lezzetin yapımı biraz zahmetli olsa da püf noktalarına dikkat edince mucize bir bir kek ortaya çıkıyor. Peki krem karamelli kek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylarıyla tam ölçülü tarifi

Bu pasta efsane....Çok zor yapamam bu keki diyen bile dayanamayıp deniyor, ertesi gün şaşkınlıkla nasıl kalıptan çıktığını izliyor:)

Tarife geçmeden önce krem karamelli kek tarifinin püf noktalarını tek tek açıklayalım.

  • Kelepçeli kalıp kullanmayın.
  • Pişerken su dolu tepsiye kalıbınızı yerleştirmeyi unutmayın.
  • Normal kekten daha uzun sürede pişiyor panik yapmayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğutun ve bir gece dolapta bekletin.
  • Kalıptan kolayca çıkması için ters çevireceğinizde kaynar su dolu kapta 2 dakika bekletin.

Hazırsanız başlayalım.

Krem karamelli kek tarifi için neler gerekli?
Karamel için;
➞ 1 çay bardağı toz şeker

Kreması için;
➞ 2,5 su bardağı süt
➞ 3 yemek kaşığı toz şeker
➞ 4 adet yumurta
➞ 1 paket vanilin
➞ 1 adet limon kabuğu rendesi

Keki için;
➞ 3 adet yumurta
➞ 1 su bardağı toz şeker
➞ 1 çay bardağı süt
➞ 1/2 çay bardağı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı kakao
➞ 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
➞ 1 paket vanilin
➞ 1,5 su bardağı un

Krem karamelli kek nasıl yapılır?
✔️ Karameli yapalım.
Tavaya şekeri alıp başlangıçta hiç karıştırmadan sallayarak erimesini sağlayın. Eriyince kaşıkla karıştırarak yakmadan, hafif kahverengi bir renk alınca ocağın altını kapatın.
✔️ Kek kalıbınızı yağlamadan, karemeli kalıbın tabanına eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
✔️ Kremasını hazırlayalım. Sütü, yumurtayı, şekeri, vanilini, limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Kaynayınca karamelin üzerine direk dökün.
✔️ Keki hazırlayalım. Şekeri ve sütü mikserle 3-4 dakika çırpın. Ilık sütü, sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.A rdından kakaoyu, unu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Çok fazla olmadan karıştırın.
✔️ Hazırladığınız kek hamurunu kremanın üzerine direk dökün. Sulu kremanın içinde kaybolup gidebilir tedirgin olmayın:)
✔️ İçi su dolu fırın tepsisine kek kalıbını yerleştirin. (Kek hamuruna hiç su değmemesine dikkat edin)
✔️ 180 derece ortalama 45-50 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmesini kontrol edin.
✔️ Kekin üzerini kapatıp 1 gün mutlaka buzdolabında dinlendirin.
✔️ Ertesi gün bir borcamın içerisine kaynar su koyup kek kalıbını 2 dakika bekletin. Daha sonra kalıbı sudan çıkarıp ters çevirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hayalimdeki Yemekler / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler