Buzlukta sulu köfte nasıl saklanır?
Lezzetli bir yöresel yemek olan sulu köftenin koftelerini buzluğa atarak istediğiniz zaman pratik bi rşekilde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler;
- 300 gr kıyma
- 1,5 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Not: Daha fazla yapmak isterseniz miktarları orantılı olarak artırın.
Hazırlanışı;
- Tüm malzemeleri harmanlayın ve güzelce yoğurun.
- Buzluğa sığacak bir kaba 2 yemek kaşığı un koyun.
- Minin minik köfteler yaparak arada kabı sallayın.Köfteler birbirine yapışmaması için arada kabı sallayın.
- Ağzı açık bir şekilde kabı, 30 dakika derin dondurucuya koyun. Buzlukta 30 dakika bekledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak tekrar derin dondurucuya koyun.
- Gerektiğinde porsiyonlar halinde çıkarılarak pişirin.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası
Köfteleri kullanacağınız zaman direk buzlu buzlu kullanın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.