Pratik Bilgiler: Buzlukta sulu köfte nasıl saklanır?

Pratik Bilgiler: Buzlukta sulu köfte nasıl saklanır?

Lezzetli bir yöresel yemek olan sulu köftenin koftelerini buzluğa atarak istediğiniz zaman pratik bi rşekilde hazırlayabilirsiniz.

Dondurucuya Koymak İçin Sulu Köfte Malzemeleri

  • 300 gr kıyma
  • 1,5 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Not: Daha fazla yapmak isterseniz miktarları orantılı olarak artırın.

topalak-yemegi-1.jpg

Dondurucuya Koymak İçin Sulu Köftenin Malzemeleri

  1. Tüm malzemeleri harmanlayın ve güzelce yoğurun.
    topalak-yemegi-2.jpg
  2. Buzluğa sığacak bir kaba 2 yemek kaşığı un koyun.
  3. Minin minik köfteler yaparak arada kabı sallayın.Köfteler birbirine yapışmaması için arada kabı sallayın.
    topalak-yemegi-3.jpg
  4. Ağzı açık bir şekilde kabı, 30 dakika derin dondurucuya koyun. Buzlukta 30 dakika bekledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak tekrar derin dondurucuya koyun.
  5. Gerektiğinde porsiyonlar halinde çıkarılarak pişirin.
  6. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Köfteleri kullanacağınız zaman direk buzlu buzlu kullanın.

Yemek Tarifleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber