Kokusunu Alan Geliyor Tabak Tabak Yeniyor Orjinal Kusursuz Lebeniye Çorbası Tarifi

Kokusunu Alan Geliyor Tabak Tabak Yeniyor Orjinal Kusursuz Lebeniye Çorbası Tarifi
Çorbalar Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir. Bugün sizlere tadına doyum olmayan Gaziantep Mutfağından Lebeniye çorbası tarifi vereceğiz. Nohut ve kuzu eti ile yapılan bu çorbanın püf noktalarını tek tek açıklayacağız.

Lebeniye çorbası nohutuyla, yoğurduyla, etiyle oldukça doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Yanına başka yemek istemez. Yapımı meşakkatli zannediyorsanız bir kere yapınca ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.  Pek çok tarifte köfteyle yapılsa da orjinalinde kuzu eti kullanılır. Bugün sizlere orjinal bir tarif vereceğiz.

ORJİNAL ANTEP USULÜ LEBENİYE ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr sinirleri alınmış kuzu eti
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 litre su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

ORJİNAL ANTEP USULÜ LEBENİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

✔️ Pirinci soğuk suda 10 dakika ıslatın. 

✔️ Eti pişirelim. Eti çok minik minik doğrayın. Tencereyi ocağa koyup ısınmasını bekleyin. Tencere ısınınca sıvı yağı koyun. Ardından eti koyup ara ara karıştırarak etin kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra et suyunu salıp kavrulacaktır.  1.5 litre sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika pişirin. 

✔️ Kaynayan suya süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Orta ateşte 10 dakika  tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlanmasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış nohutu da ilave edin.

✔️ Terbiyesini hazırlayalım. Geniş bir kaseye süzme yoğurdu, yumurtayı ve unu koyup el çırpıcısıyla iyice çırpın. Krema kıvamına gelmeli. Kaynayan sudan bir iki  kepçe alıp bir taraftan sürekli karıştırarak yoğurda ekleyin. Terbiye ılık bir hal alacaktır. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin. Bir taraftan da karıştırmayı bırakmayın ki çorba kesilmesin. 

✔️ Tuzunu ilave edin.

✔️ Tereyağlı sosu hazırlayalım. Küçük bir tavaya tereyağını koyun ve eritin. Erimeye başlayınca naneyi ekleyin. 1 dakika kavurup çorbaya ilave edin. Çorbanız servise hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler