Bu Pişi BAMBAŞKA! İşte Girit Usulü Karanfilli Damla Sakızlı Pişi Tarifi
Youtube sayfafında Gerçek Girit Yemeklerini paylaşan Ömer Beydeş'in rahmetli babaannesinden miraz kalan tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Havanda dövülmüş damla sakızı ve karanfilin aroması çok lezzetli oluyor. Zeytinyağında kızaran puf puf pişileri siz de mutlaka deneyin. Hazırsanız başlayalım.
KARANFİLLİ DAMLA SAKIZLI PİŞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı ılık yoğurt
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı silme kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 4 adet damla sakızı
- 7 tane karanfil
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 yumurta beyazı
Kızartma için;
- 750ml zeytinyağı
KARANFİLLİ DAMLA SAKIZLI PİŞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Şekeri, mayayı ve suyu bir kaba koyup karıştırın 15 dakika dinlendirin.
✔️ Karanfili ve sakızı havanda dövün.
✔️ Yoğurma kabına unu koyun. Yumurtayı, mayalı karışımı, zeytinyağını, havanda dövülmüş sakız ve karanfili, yoğurdu, tuzu ilave edip güzelce yoğurun.
✔️ Hamur kısa sürede toparlanacaktır.Üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp unlanmış tepsiye dizin.
✔️ Bezleri elinizle bastırın.
✔️ Yumurtanın akı elinizle üzerine sürün . Bu işlemi çörekotu ve susamın iyice yapışması için yapıyoruz.
✔️ Üzerlerine çörekotu ve susam serpip bastırın.
✔️ Bol kızgın yağda kızartın. Kızartırken üzerlerin kenarlardaki yağlardan döke döke pişirin ki pu puf kabarsın.
✔️ Pişen pişileri havlu kağıt serdiğiniz tepsiye çıkarın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.