Kokusu Mahalleyi Kasıp Kavuracak Lokum Gibi Bir Lezzet! Tencerede Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi

Kokusu Mahalleyi Kasıp Kavuracak Lokum Gibi Bir Lezzet! Tencerede Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi
Patlıcan aşığıysanız bu lezzeti mutlaka deneyin. Yemede yanında yat cinsinden emin olun. Hem fırınsız hem uğraştırmadan yapılıyor daha ne olsun. İşte size tencerede lokum gibi tavuklu patlıcan yemeği

Artık lezzetli patlıcanlar çıkmaya başladı. Patlıcan dolması, karnıyarık, imam bayıldı, patlıcan kebabı gelsin sofralara değil mi? Bugün sizi patlıcanın  tavuklu versiyonu ile tanıştırmak istiyorum. Tavuklu patlıcan mı olur demeden lütfen deneyin, bol bol teşekkür edeceğinizden eminim.

Yanına da bir pilav cacık yaptınız mı on numara bir akşam yemeği menüsü hazırlamış olursunuz. 

Elimizi çabuk tutalım malzemeleri hazırlayıp akşama tavuklu patlıcan yemeği yapalım.

TENCEREDE TAVUKLU PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 orta boy patlıcan
  • 3 yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 500 gr tavuk göğsü yada kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul bibe
  • 1 çay kaşığı karabiber

TENCEREDE TAVUKLU PATLICAN YEMEĞİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Parmak şeklinde doğrayıp kenarda bekletin.

✔️ Sıvı yağı tencereye koyup ısıtın. Kızgın yağda patlıcanları kızartıp havlu kağıt serdiğiniz tepsiye çıkarın ki fazla yağı süzsün.

✔️ Aynı tencerede piyazlık soğanları da hafif soteleyip kenara alın. (Bunları sonradan tek tek dizeceğiz, şimdilik ayrı ayrı tepside dursunlar)

✔️ Aynı tencerede İri doğranmış biberleri de hafif soteleyin. Süzgeçle alıp tepsinin bir kenarına koyun.

✔️ Halka halka biraz kalın doğradığınız domatesleri de arkalı önlü kızartıp kenara çıkarın.

✔️ Sıra geldi tavuğa aynı tencereye tavuğu ekleyin. Tuz döküp tencerenin kapağını kapatmadan güzelce kavurun. İyce kızarsın. 

✔️ Ardından salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.Baharatları ilave edin.

✔️ Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Su etleri hafif geçse yeterli. Çok olmasın.

✔️ Sotelediğiniz soğanı yerleştirin. Patlıcanları dizin. patlıcanların üzerine domatesi ve biberi koyun.

✔️ Elinizle üstten bastırın. Su patlıcanları geçmemeli

✔️ Fokur fokur kaynadıktan sonra ortalama 35 dakika pişirin. Lokum gibi yemeğiniz hazır. 

Yanına sarımsaklı cacık ve pilav tamamdır:)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler