El açması patlıcanlı börek nasıl yapılır? Kolay ve pratik tepside içli börek tarifi

El açması patlıcanlı börek nasıl yapılır? Kolay ve pratik tepside içli börek tarifi
Türk Mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alır El açması börekler. Yapımı çok zahmetli olmasına rağmen oldukça lezzeti tartışılmaz. Bugün hamur açmayı bilmeyenlerin bile kolayca yapacağı sadece 2 bezden el açması lezzetli bir içli börek tarifi paylaşacağız. Detaylar haberimizde...

Böreği börek yapan lezzetli bir içtir. Bugün hazır yufka almaya gerek bile yokmuş dedirtecek kolay bir tepsi böreği tarifi vereceğiz. Patlıcanlı iç harcıyla sadece 2 yufkadan yapılan bu börek ister kahvaltıya, ister çay saatlerine, ister akşam yemeğinize eşlik edecek güzellikte...

Tepside İçli Börek için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 1 su bardağı ılık süt
➞ Yarım su bardağı su
➞ Yarım su bardağı sıvı yağ
➞ Yarım paket yaş maya
➞ 1 yemek kaşığı şeker
➞ 1 yumurta beyazı
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 4 su bardağı un

İç harcı için;
➞ 5 patlıcan
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 2-3 adet yeşil biber
➞ Yarım yemek kaşığı domates salçası
➞ Tuz, karabiber, pul biber
➞ Sıvı yağ

Üzeri için;
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ Çörek otu

Tepside İçli Börek nasıl yapılır?
✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına mayayı, ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve sıvı yağı alıp karıştırın. Yumurta akını ve tuzu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
✔️ İç harcını hazırlayın. Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğradığını soğan ve biberleri alıp kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz patlıcanları ekleyin. Üzerine tuzu ve baharatları ekleyip yaklaık 20 dakika kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Mayalanan hamurun havasını alıp 2 eşit bezeye ayırın. Un serdiğini tezgahta merdane ile tepsi büyüklüğünde açın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Soğuyan harcı eşit bir şekilde yayın.
✔️ 2.bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine kapatın.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: PRATİK TARİFLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler