Kokusu Her Yeri Sarıyor Pişince Tarif Canavarı Oluyor Komşular Anne Tarhanası Tarifi

Kokusu Her Yeri Sarıyor Pişince Tarif Canavarı Oluyor Komşular Anne Tarhanası Tarifi
Anne Tarhanası yapmak istiyorsanız eğer doğru yerdesiniz. Vereceğimiz bu tarifle harika bir tarhana çorbası yapabileceksiniz. İşte tadına doyum olmayacak çorbamızın ayrıntıları

Annemin yaptığı tarhana çorbalarını genelde çok beğenirim. Ondan öğrendiğim tarhana çorbasını yaptığımda kokusu bütün apartmanı sarıyor açıkçası.

Komşularım neredeyse başıma tarif canavarı kesildiler. Herkese tarifi vermekten bunaldım desem yeridir. Bu yüzden bende siz Sağlık Haberciniz okurlarına bu harika tarhana çorbasının sırrını vermek istedim.

Sizlerde evde yaptığınızda eminim bu tarif sayesinde eviniz misler gibi Anne tarhanası kokacak..

TARHANA TARİFİ

GEREKLİ ÇORBA MALZEMELERİ;

1 kilo kadar yoğurt
1 kilo kadar domates
1 kilo kadar biber
1 kilo kadar soğan
1 baş kadar sarımsak
1 kaşık acı biber salçası
1 kaşık ev yapımı domates salçası
1 bardak kadar tuz
Dilediğiniz baharatlar
10 gram kadar yaş maya
ve 8 kilo un

EVDE TARHANA NASIL YAPILIR?

ilk olarak Domates ve soğanın kabuklarını güzelce soyun. Acı biberi az miktar suda kaynatarak robottan iyice geçirin. Ardından Soğanı ve sarımsakları da robottan vakit kaybetmeden geçirin. Soğan çünkü çabuk bozulan bir sebze soyulduğunda. Sonrasında Dereotu, maydanoz, nane ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişiriniz. Tüm bu malzemeler Soğuyunca 1 kilo yoğurdu, mayayı ve unu ekleyerek yoğurmaya güzelce başlayın.

Elde edeceğiniz Hamur yumuşak olacak. Sonrasında hamurun Üzerini örtün ve mayalamaya bırakın. 2 gün boyunca mayalanacak ve koyduğunuz ancak kaptan taşma ihtimali var bu nedenle hamurunuzun 2 katı büyük bir kap seçmelisiniz.

Ve Hamur Mayalandıktan sonra parçalar halinde bir örtünün üzerine serin ve bir süre kurumaya bırakın. İyi takip edin ve Tarhana kurudukça daha küçük parçalara bölün. Kıvamı uygun hale gelince sonrasında robotta un haline getirin, birkaç gün gölgede bekleterek iyice neminin kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun ve ağızlarını iyice kapatın...

TARHANA NASIL PİŞİRİLİR?

İlk olarak Orta boy bir tencereye bir yemek kaşığı salçayı sulandırarak koyun. Sonrasında Hafif pişince 4 yemek kaşığı kadar kuru tarhana ekleyip tel çırpıcı ile güzelce karıştırın. Ve Karıştırırken ılık su eklemeyi devam ettirin. Sonrasında Çorbanıza 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırmayı devam ettirin. Çorba Kaynadığında iyice yoğunlaştığını fark edeceksiniz. Blender'dan geçirip 5 dakika daha kısık ateşte pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz. Şimdiden Afiyet olsun...

Genelde ben evde kendi yaptığım tarhanayı kullanıyorum. Açıkçası hazır olarak almış olduklarımın kıvamı pek iyi olmuyor. Ya çok sulu oluyor ya da yapınca misler gibi kokmuyor.

Sizlerde bu verdiğim tarifle kendi tarhananızı yapınca evinizin misler gibi koktuğunu fark edeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler