Kokusu Bile İştah Açmaya Yetiyor! Lezzeti Damaklarda Uzun Süre Gitmeyecek Jalopene Mısır Ekmeği Tarifi
Mısır ekmeğini çok seviyorum. Özellikle ızgaraların yanında olmazsa olmazımdır.
Kahvaltıda tüketeceğimde ise üzerine bal döküyorum o da enfes oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
Bazı mısır ekmekleri kuru oluyor. Kuru bir mısır ekmeği hiç bana göre değil. Ben hafif nemli halini seviyorum.
Kim tatdıysa bayıldı.. Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...
JALAPENO MISIR EKMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı tam yağlı süt
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 kutu mısır (400 gr)
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı doğranmış jalapeno biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
JALAPENO MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.
✔️ Bir kasede süt, eritilmiş tereyağı, yumurta ve mısırı karıştırın.
✔️ Başka bir kasede mısır ununu, unu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu, karabiberi karıştırın.
✔️ İki karışımı birleştirip karıştırın.
✔️ Halka halka doğradığınız jalopene biberi ve rendelenmiş peyniri de ekleyip spatula ile güzelce harmanlayın. En üstüne halka halka jalopene biber dilimleyin.
✔️ Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine hamuru yayıp 30-35 pişirin. Kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin. Kürdanla ortasına batırın hamur çıkmıyorsa pişmiş demektir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.