Köfte Benim İşim Diyenlere Hawaii Usulü Ananaslı Zencefilli Köfte Tarifi
Hawaii'de malum ananas çok tüketiliyor. Ananası salatadan köfteye herşeyde kullanıyorlar. Bugün sizlere bölgede oldukça meşhur olan bir tarifi paylaşacağız. Ananaslarla yapılan harika sos ile tam kıvamında pişmiş köftelerin uyumu çok lezzetli. Farklı tarif denemek isteyenler için buyrun detaylı tarife...
HAWAİİ USULÜ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo dana kıyma
- Yarım çay kaşığı öğütülmüş zencefil
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 1 dilim ananas
- Yarım çay bardağı su
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 fincan sirke
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yeşil dolmalık biber
HAWAİİ USULÜ KÖFTE NASIL YAPILIR?
✔️ Köfte için gerekli olan malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun. Köftenin yoğurulması en önemli aşama.
✔️ Cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayın.
✔️ Tavaya sıvı yağ koyup yağ iyice ısınınca orta ateşte 10 dakika kadar soteleyin. Köfteleri servis tabağına alın.
✔️ Köfteler pişerken ananasın suyunu (konserve ananas suyu da kullanabilirsiniz) su bardağına koyun. Tam 1 su bardağı olacak şekilde üzerini de normal su ile doldurun. Şekerive nişastayı da ekleyip büyük bir tavada (pişince köfteleri ve sosu da ekleyeceğiz) karıştırın. Sirkeyi, soya sosunu ilave edip kaynamaya bırakın. Sos 2-3 dakika yoğunlaşacaktır.
✔️ Yeşil biberi, doğranmış ananasları da sosa ilav edip 10 dakika kadar daha soteleyip servis tabağına alabilirsiniz.
Beklemeden sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.