Koca Tepsiyi Silip Süpürmek Serbest! Mis Gibi Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tereyağlı Çilli Kurabiye Tarifi
Kurabiyeler çayla kahveyle iyi gidiyor.Bugün sizlere hem görüntüsü hem lezzeti muhteşem bir kurabiye tarifi vereceğiz. Umarım deneyince siz de çok beğenirsiniz. İşte o meşhur tarif...
ÇİLLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
ÇİLLİ KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın.
✔️ Üzerine un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine cevizden biraz küçük bezeler yapıp yerleştirin.
✔️ Üzerine çatalla bastırın.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.