Klasik Tariflerden Sıkılanlara Tabak Tabak Yediren Lezzet! İşte Enfes Ispanaklı Kiş Tarifi

Klasik Tariflerden Sıkılanlara Tabak Tabak Yediren Lezzet! İşte Enfes Ispanaklı Kiş Tarifi
Biraz emek, biraz sabırla ortaya enfes birşeyler çıkarmaya ne dersiniz? Ispanağı sevmeyene ıspanak sevdiren bu tarifi ister kahvaltıya ister çay saatlerine yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Lezzet garantili bu harika tarifi mutlaka deneyin. Kusursuz hamuru, lezzetli içi ile kalbinizi kazanacağından eminim

Kiş, Fransada yaygın olarak tüketilen bir lezzet. Yüzlerce kiş çeşidi olsa da ıspanaklı kişi tek geçerim. 

Eminim ıspanağı pek çok şeyde kullanıyorsunuzdur. Böreğinden yemeğine kekine hepsi ayrı güzel oluyor. Ama ama bu tarif gerçekten özel ve farklı bir lezzet.  

Geçen sene yazlıkta yemiştim ve bayılmıştım. O gün bugündür severek yapıyorum. 

Tek dilim kesinlikle kimseye yetmiyor. Kalabalıksak iki ölçü yapıyorum..Daha sevmeyenle hiç karşılaşmadım:)

Biraz emek ve zamann istese de sonucu sizi pişman etmeyecek inanın.  Gözünüz korkmasın hemen başlayın.

ISPANAKLI KİŞ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • Yarım su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta sarısı

İç Harcı için;

  • 2 su bardağı ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket 200 gr krema 
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

ISPANAKLI KİŞ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Derin bir kaseye yumurta sarılarını koyun. Su ile güzelce çırpın. Tuzu ve azar azar unu da ekleyerek harmanlayın.  Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Streç filma sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Dolapta dinlenen hamuru unlanmış tezgaha çıkarıp merdana ile tart kalıbınıza göre açın. (Benimki 23 cm'lik tart kalıbı)

Tart kalıbıyla birlikte buzdolabına koyun ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra çatalla delikler açın. Orta kısmına yağlı kağıt koyup nohut ile doldurun. Bu işlemi hamurun kabarmaması için yapıyoruz.

Ortalam 30 dakikada kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkarınca üzerindeki nohutları alıp  tekrar 20 dakika fırınlayın. 

Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Ispanakları güzelce yıkayıp süzün. Tavaya sıvı yağı koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soteleyin. Üzerine ince ince kıyılmış ıspanakları ilave edip kavurun. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurta sarısını, kremayı, tuzu, baharatları çırpın. Soğuyan ıspanaklara kremalı harcı ekleyin.

Fırından çıkan tartın içine harcı yerleştirin. Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. İnmeye yakın kaşar peyniri ilave edin çok yakışıyor.

Fırından çıkınca dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler