Klasik Anne Usulü Tavuk Köftesi Tarifi
Klasik köftelere harika bir alternatif oluyor tavuk köftesi. Yanına salata, patates kızartası ve kızarmış ekmekle enfes oluyor. Ete nazaran daha ucuz olduğu için haliyle daha ekonomik. Üstelik lezzeti de şahane oluyor. Sık sık yapıyorum ben. Siz de denemek isterseniz ...
TAVUK KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr tavuk eti (kemiksiz piliç buttan, 150 gr kuyruk yağıyla birlikte çektirin yada robottan geçirin)
- 150 gr kuyruk yağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 6-7 dal maydonoz
- 2 diş sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
TAVUK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tavuk etini kuyruk yağı ile birlikte çektirin.(Kendiniz mutfak robotunda da yapabilirsiniz)
✔️ Karıştırma kabına minik minik doğradığınız kuru soğanı, maydanozu, kırmızı biberi ve tavuk kıymasını ekleyin.
✔️ Diğer malzemeleri de ilave edip 3-4 dakika yoğurun.
✔️ Hazırladığınız köftenin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
✔️ İstediğini gibi şekil verip servis tabağına alın.
Tavaya çok az sıvı yağ koyup arkalı önlü pişirin. Kalan köfteleri buzluğa koyup saklayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.