Kıymasız Köfte mi Olur Demeyin Yiyenler Lezzetine Şaşırtıyor Pufidik Lezzetli mi Lezzetli Köz Patlıcan Köftesi Tarifi

Kıymasız Köfte mi Olur Demeyin Yiyenler Lezzetine Şaşırtıyor Pufidik Lezzetli mi Lezzetli Köz Patlıcan Köftesi Tarifi
Köfte, Türk Mutfağının demirbaşıdır. Genelde kıyma ile yapılır. Bugün sizlere kıymasız, aşırı pratik ve lezzetli bir tarif vereceğiz: Köz patlıcan köftesi. Yiyenler bayılıyor, hemen tarif istiyor...

Bir gün evde kıyma olmadığında köfte isteyen oğluma ne yapsam ne etsem derken yapılacaklar listesindeki bu tarifi yapmıştım. Öyle lezzetli oldu ki hepsini hiç mırıldanmadan yedi çocuklar. Dedim tamam artık hep yapabiliriz. O gün bugündür yapıyorum. Közlenmiş patlıcanı zaten çok fazla tüketiyoruz, her tarife yakışıyor.

Siz de denemek isterseniz buyrun kıymasız köz patlıcan köftesinin tarifine...

KÖZ PATLICAN KÖFTESİ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • 2 çay bardağı kadar un (İstediğiniz çeşit bir un olur. Buğday unu şart değil)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz

Bulamak için mısır unu

Kızartmak için sıvıyağ

KÖZLENMİŞ PATLICAN KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanları közleyin. (Ben mangal yaptığımızda közleyip dolaba koyuyorum. Ertesi gün hemen yapıyorum. Hemen kullanmayacaksam buzluğa kaldırıyorum. Ya da yağlı fırın yağıdına patlıcanları dizip 200 derece pişiriyorum. )

✔️ Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

✔️ Yemeklik doğradığınız soğanı, patlıcanları, yumurtayı, ezilmiş peyniri, unu, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları da ilave edin ve güzelce karıştırın.

✔️ Ele yapışan bir kıvamda oluyor. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra eliniziıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri yağlı kağıt serdiğiniz tabağa alıp bekletmeden yiyin.

Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Eğer glutensiz besleniyorsanız kinoa unu kullanabilirsiniz. Yağda kızartmak istemezseniz fırında da çok lezzetli oluyor. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakikada nar gibi kızarıyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler