Fırınsız enfes lezzet! Çıtır çıtır kıymalı muska böreği tarifi ve yapılışı

Fırınsız enfes lezzet! Çıtır çıtır kıymalı muska böreği tarifi ve yapılışı
Türk Mutfağının en pratik hamur işlerinden biridir muska böreği. Hazır yufkadan yapılan bu börek; kahvaltıda, 5 çaylarında sevilerek yenir. Yanındaki muhteşem sosuyla çerez gibi gidecek ve tabağın ne ara bittiğinizi anlamayacağınız bu böreği mutlaka deneyin.

Bu böreği istediğiniz harçla yapabilirsiniz öncelikle. Kıymalı olanı, salçalı sosla çok lezzetli olduğu için ben genellikle bu şekilde yapıyorum. Ama dilerseniz daha kolay yapayım derseniz peynirli de yapabilirsiniz. Dilerseniz fazlaca sarıp buzluğa koyabilir, istediğiniz zaman kızartabilirsiniz. Ben genelde kızartıyorum ama dilerseniz yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede fırında da pişirebilirsiniz.

Hazırsanız buyruk lezzet bombasının yapımına.. Bu kadar kısa sürede bu kadar lezzetli bir börek nasıl olur demeye hazır olun...

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
☑️ 4 adet hazır yufka

İçi için;
☑️ 200 gr dana kıyma
☑️ 2 adet kuru soğan
☑️ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
☑️ Tuz, karabiber

Kızartmak için;
☑️ Sıvıyağ

Sosu için;
☑️ 1 yemek kaşığı salça
☑️ 3 diş sarımsak
☑️ 2 adet domates rendesi ya da 1 çay bardağı domates sosu
☑️ 1 çay bardağı su

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ İç harcını hazırlamak için tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı alıp soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kıyma topaklanmadan kavurun. Bu arada ocağın altı hep orta ateşte olsun. Kısarsanız kıyma sulanır. Kıyma renk değiştirince tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatın. İç harcınız hazır. Böreği sarmadan önce iyice soğutun.
✔️ 2 adet yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha alın. 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısma kıymalı harçtan yerleştirip muska şeklinde sarın. Uç kısmının açılmaması için çok az su sürün.
✔️ Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Tavaya 1 su bardağı kadar sıvı yağ koyup iyice ısıtın. Kızgın yağda arkalı önlü börekleri kızartın.
✔️ Havlu kağıt koyduğunuz servis tabağına alın.
✔️ Yanına yoğurtlu sos ya salçalı sos çok yakışıyor. Bunun için tavaya salçayı, sıvı yağı ve sarımsağı alıp 3-4 dakika kavurun. Ardından domates sosunu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Hepsi bu kadar...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler