Kıymalı büzgülü krep tarifi

Kıymalı büzgülü krep tarifi
Genellikle kahvaltıda çikolata ile tüketilen krebin fırındaki yemek hali de kesinlikte onun tahtını sallayacak cinsten. İşte krep severlerin bayılarak yiyeceği lezzetli büzgülü krep tarifi ve püf noktaları

Bu tarifi özellikle çocuklar çok seviyor. Kıyma ile de tam bir protein deposu. Ben en çok kıymalı yapıyorum. Tavuklu garnitürlü yada beşamel soslu da yapabilirsiniz, damak sevginize kalmış.

Görüntüsü ve lezzetiyle herkesi memnun edecek emin olun. İşte nefis büzgülü kıymalı krep tarifi

MALZEMELER

Krep hamuru için;

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 250 gr orta yağlı kıyma (Başka yağ kullanmayacağımız için yağsız almayın)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Domates Sosu

  • 3 adet büyük domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI

✔️ Öncelikle kreplerin hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları derin bir kaba alın, mikser yardımıyla güzelce çırpın. Daha sonra yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ilave edip kekten daha akışkan kıvamda olacak şekilde bir hamur elde edin. Hamur katı olmamalı unu kontrollü ekleyin.

✔️ Krep tavanız varsa krep tavası ile yoksa teflon tavada krepleri pişirin. İlk krepi yaparken çok az tereyağı ile tavayı yağlamak gerekiyor. Hazırladığınız krep harcından çorba kepçesi kadar doldurup ısınan tavaya dökün. (Dikkat edin terayağı yanmadan dökün, tavanın hafif ısınması yeterli). 1 kepçe hamurun tavanın tüm zeminine yayılması için tavayı sallayın. Bu sayede hamur ince bir tabaka halinde tavanın tabanına yayılacaktır. Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü pişirin.Diğer aşamalarda tavayı yağlamayın. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen krepleri servis tabağına üst üste koyun.

✔️ Kıymalı harcı hazırlayalım. (Eğer iç harcım yoksa beşamel sosuna kaşar ilave edip onu iç harı yapıyorum o da güzel oluyor aklınızda olsun. Aklıma gelmişken patatesli, tavuklu halleri de enfes) Yapışmaz bir tavaya kıymayı koyup orta ateşte pişirmeye bırakın. Tavanın kapağını kapatmayın. Topaklanmaması için ara ara karıştırın. Bu arada soğanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın. Kıymalar suyunu çekince soğanı ilave edin. Soğanlar güzelce kavrulunca tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocağın altını kapatın. Dilerseniz kıymanız soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

✔️ Domates sosunu hazırlayalım. Yazdan kalma domates sosunu z varsa onu kullanabilirsiniz. Yoksa da domatesleri rendeleyin. Tavaya salçayı, rendelenmiş domatesleri, zeytinyağını, isteğe bağlı rendelenmiş sarımsağı ve tuzu koyup sos yapın.

✔️ Fırın kabına (Ben kare borcam kullanıyorum) domates sosunu dökün.

✔️ Kreplerin ortasına hazırladığınız iç harcı koyup çöp şiş ile büzgü yapın. Domates sosunu yerleştirdiğiniz fırın kabına yerleştirin. Fırça ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler