Kıyır kıyır pastane usulü sirkesiz tuzlu kurabiye tarifi
Sıcacık bir çayın yanına fırından yeni çıkmış mis gibi tereyağlı tuzlu kurabiyeye kimse hayır diyemez sanırım. İki ölçü yapıp buzluğa bile kaldırabilirsiniz. Canınız ne zaman kurabiye isterserse ya yarım saat oda sıcaklığında bekletip afiyetle yiyin ya da çözdürmeden hemen fırınlayıp tüketin. İnanın lezzeti ilk günkü gibi oluyor. Sirkesiz mahlepsiz bu tarif sizin de favori kurabiyelerinizden biri olabilir.
Tuzlu kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:
➞ 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
➞ 1 yumurta
➞ 1 tatlı kaşığı şeker
➞ 1 tatlı kaşığı silme tuz
➞ Yarım çay kaşığı kabartma tozu
➞ 2 su bardağına yakın un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
➞ 1 yumurta sarısı
➞ Yarım çay kaşığı pekmez
➞ Çörekotu
Tuzlu kurabiye tarifinin yapımına geçelim:
✔️ Yoğurma kabına tereyağını alın. Tereyağının mutlaka oda sıcaklığına hafif yumuşamış olmasına dikkat edin. Üzerine yumurtayı, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp tezgahta ince uzun rulo yapın. Bir ucunu diğerinin etrafında çevirip birleştirin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Bir kasede yumurta sarısı ve pekmez koyup fırçayla kurabiyelerin üzerine güzelce sürün.Çörekotu serpin.
✔️ 170 derecede 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hilalin Mutfagi / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.