Kıvamı Tutmuyor Diye Pes Etmeyin İşte Ustasından Pastane Usulü Supangle Tarifi

Kıvamı Tutmuyor Diye Pes Etmeyin İşte Ustasından Pastane Usulü Supangle Tarifi

İster çay ister kahvenin yanına kolayca hazırlayacağınız bir supangle tarifini sizin için paylaşıyoruz.

Bizim evde bir ölçü asla yetmeyen ve her zaman iki ölçü yapılan bir tarif varki tam anne dostu :) Kolay, zaman almıyor, fırın ile uğraşma derdi yok, pişirince hemen kapış kapış yeniyor... daha ne olsun dimi

Siz de farklı supangle tarifi deneyip de pastanedekiler gibi olmuyor dediyseniz o hissi biliyorum ne tarifler denedim ben de. Meğerse piştikten sonra içerisine buz koyuyorlarmış. Pastanede çalışan bir arkadaşım sırrını söyledi de artık rahata erdim. Bundan sonra ben de havalı havalı misafirlerime bu tarifi yapıp sunuyorum

Daha fazla lafı uzatmadan supangle tarifine geçelim bence...

EV YAPIMI SUPANGLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşıgı dolu dolu un
  • 1 yemek kaşıgı nişasta
  • 2 yemek kaşıgı kakao
  • 1 yemek kaşıgı dolu dolu tereyağı
  • 100 gr çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı buz

EV YAPIMI SUPANGLE TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Tencereye  sütü, unu, nişastayı ve kakaoyu ekleyip karıştırın. 

✔️ Ocağın altını açın. Kaynayana kadar karıştırın.

✔️ Kaynadıktan sonra  tereyağını, çikolatayı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın ve 5 dakika bu şekilde kaynatın ve ocağın altını kapatın.

✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra 1 su bardağı buzu ekleyip mikser yardımıyla karıştırarak buzun erimesini ve supanglenin kıvam almasını sağlayın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın ki  üstü kabuk bağlamasın.

✔️ Soğuduktan sonra kaselere paylaştırabilirsiniz. Ben paylaştırırken hamur dağıtıcıları kullanıyorum çok pratik oluyor, şart değil ama varsa da kullanın mutlaka. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Ceviz, fındık, meyve, çikolata rendesi vs hepsi çok yakışıyor. Unutmadan ben altına evde varsa kalan keklerden falan da koyuyorum.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

En Yeniler