Kıtır Kıtır 1 Hafta Sonra Yemeye Hazır! Kaşık Kaşık Yenen Cilveli Turşu Tarifi
Bu turşu pilavın, makarnanın, et yemeklerinin özellikle de kısırın yanında çok lezzetli oluyor. Kavanozun biri bitince diğeri kesin açılıyor. Yapımı da oldukça zahmetsiz. Pazarda lahanalar boy göstermişken mutlaka deneyin. Bu turşuyu yaparken lahananın sert ve gevrek olanlarını seçin.
Cilveli Turşu için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- Küçük boy beyaz lahananın yarısı
- Yarım kilo havuç
- 1,5 kilo sert domates
- Yarım kilo karışık yeşil sivri biber
- 3 adet büyük kapya biberi
- Yarım kilo salatalık
- 1 demet maydonoz
- 2 baş sarımsak
Her bir litre kavanoz için;
- 1.5 yemek kaşığı iri kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı sirke
- İçme suyu
Cilveli turşunun yapımına geçelim:
Malzemeleri güzelce yıkayın.
Tüm malzemeleri salata yapar gibi doğrayıp geniş bir kapta karıştırın. Maydanozu ve sarımsağı da ince ince doğrayın.
Harmanladığınız karışımı kuru ve temiz cam kavanozlara sıkı sıkı doldurun.
Her bir litrelik kavanozun üzerine 1.5 yemek kaşığı iri kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı limon tuzu ve 1 su bardağı sirke dökün. Kalan kısmı içme suyu ile doldurun. Bir tahta kaşıkla üstten bastırın ki su en alta kadar insin.Kavanozların ağız kısmını peçete ile kuruladıktan sonra sıkıca kapatın.
Bir tepsiye kavanoz kapakları altta kalacak şekilde yerleştirin.1 saat sonra serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Seminya's World / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.