Kışlık Sos Yapmaya Başlıyoruz: Bu Sos Güneşte Bekletiliyor Yapımı Çok Farklı Tam Ölçülü Cevizli Kahvaltılık Domates Sosu Tarifi

Kışlık Sos Yapmaya Başlıyoruz: Bu Sos Güneşte Bekletiliyor Yapımı Çok Farklı Tam Ölçülü Cevizli Kahvaltılık Domates Sosu Tarifi
Türk Mutfağında sayısız sos çeşidi var. Bunlardan en sevilenlerinden biri de cevizli kahvaltılık sos. Simitin, böreğin yanına çok yakışan bu sosu yiyenler tarif soruyor. İşte size güneşte bekletilerek yapılan kışlık kahvaltılık cevizli domates sosu tarifi.

Kahvaltılık nefis bir kışlık sos tarifimiz var! Tadına bakınca kavanoz kavanoz yapmak isteyeceksiniz. Tüm kış kahvaltıların favorisi olacak bu lezzeti mutlaka deneyin.

O kadar farklı sos yedim. Benim en beğendiğim sos bu. Sevmeyen kimse olmadı bu sosu. Tabağın kenarını köşesini sıyırıyor:)

Vakit kaybetmeden deneyip ikinci seriyi de kaynatın benden söylemesi. Yoksa kışın ortasında ah keşke biraz daha yapsaydım diyebilirsiniz:)

CEVİZLİ KAHVALTILIK DOMATES SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 kilo domates
  • 5 kilo kapya biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı ceviz ici

CEVİZLİ KAHVALTILIK DOMATES SOSUNUN YAPILIŞI

✔️ Domatesleri iri iri doğrayıp tencereye alın. (Kabuklarını soymuyoruz)

✔️ Biberlerin de çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.

✔️ Orta ateşte kaynamaya bırakın. Biberler iyice yumuşayınca blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

✔️ Bu şekilde 10 dakika daha kaynatın. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin ki dibi tutmasın.

✔️ Tuzunu da ilave edip ocağın altını kapatın.

✔️ Sosu geniş bir tepsiye dökün.(Çiğ köfte tepsisi gibi)

✔️ Güneşte salça kıvamına gelene kadar 4 gün bekletin. Her gün ara ara karıştırın.

✔️ Sarımsakları ince ince rendeleyin. Zeytinyağında sarımsakları hafif kavurun. Güneşte beklettiğiniz sosu da ekleyip güzelce karıştırın. Acı seviyorsanız bu aşamada 7-8 adet cin biberini ince ince doğrayıp sosa ekleyebilirsiniz. Sos fokur fokur kaynayınca ocağın altını kapatıp ceviz icini ilave edin.

✔️ Sosu koyacağınız kavanozları hazırlayın. Kavanozlarda hiç su olmaması gerekir. Hazırladığınız sosu kaynar kaynar kavanozlara ekleyin. Hiç beklemeden temiz, kullanılmamış ve kuru kavavoz kapaklarıyla sıkıca kapatın. Düz bir zemine kavanoz kapakları altta kalacak şekilde yerleştirin.

✔️ Ertesi gün vakumunu kontrol edip serin güneş almayan yerde saklayabilirsiniz.

Not: Pamuk poğaçayı ortadan ikiye ayırıp bu sostan sürüyorum, misafirlerim bayılıyor aklınızda olsun.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler