Daha Pratik Sos Tarifi Yok! Kışlık Kapya Biberli Domates Püresi Tarifi
Sağlıklı, şekersiz, glutensiz “fitmuhendisce tarifler” kitabının yazarı Canan HASTÜRK instagram sayfasında harika bir domates sosu tarifi verdi.Biz de siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları için paylaşmak istedik.
Bu tarif çok pratik. Domatesin kabuklarını soymadan, iri iri doğrayıp pişirin ve rondodan geçin hepsi bu.
Dilerseniz kullanacağınızda sarımsak, zeytinyağı, kekik gibi baharatlarla da lezzetlendirip harika soslar yapabilirsiniz. Kavanozun kapağını açtıktan sonra 1 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
KIŞLIK KAPYA BİBERLİ DOMATES PÜRESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 kilo domates
- 2 kilo kapya biber
- Kaya tuzu
- Zeytinyağı
KIŞLIK KAPYA BİBERLİ DOMATES PÜRESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Domatesi yıkayın, kabukları İle iri iri doğrayın.
✔️ Kapya biberleri de yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp onları da iri iri bölün.
✔️ Tencerehe biberi ve domatesi alıp hiç bir şek eklemeden kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
✔️ Domates ve biberler yumuşadığında ve suyu azaldığında blender ile püre haline getirin
✔️ Kaya tuzu ve zeytinyağlı ekleyin.
✔️ Kaynar su ile sterilize edip kuruttuğunuz kavanozlara kaynar kaynar doldurun.
✔️ Kullanılmamış ve sıcak suda bekletip kuruladığınız kapakla 3 geri bir ileri tekniği ile sıkıca kapatın
✔️ Üzerine örtü örterek 24 saat boyunca soğumaya bırakın.
✔️ Ertesi günü serin ve güneş almayan bir yere kaldırıp tüm kış kullanabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.