Kışın Her Daim Yemek Hazır Olsun Diyenler! Hemen Yumurta Kırıp Yemelik Kışlık Menemen Tarifi
Bugün domatesin son zamanlarında yapmalık makarna, çorba, yemek, menemen yapmalık enfes bir menemen konservesi tarifi vereceğiz.Bozulmayan, garantili menemen konservesi yapmak için bir kaç hatırlatma yapalım.
- Sebzelerin taze olmasına hiç çürük olmamasına dikkat edin.
- Sebzeleri güzelce yıkayıp süzdürün.
- Domatesin cinsine göre kaynama süreleri değişebilir. Çok sulanmayan domates seçmeye çalışın.
- Fokur fokur kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatmayın.
- Tahta kaşık kullanın.
- Dibinin tutmaması için sık sık karıştırın.
- Kavanoz kapaklarını 5 dk kaynatın. Kuru bez ile iyice kuruladıktan sonra kapatın.
- Kavanozlarda hiç su olmamasına dikkat edin.
- Kapağını açtıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeye çalışın.
KIŞLIK MENEMEN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 kg domates
- Yarım kg yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı deniz tuzu/deniz tuzu
KIŞLIK MENEMEN TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Sebzeleri güzelce yıkayın.
✔️ Geniş bir tencereye yemeklik doğradığınız yeşil biberleri ve sıvı yağı ekleyip soteleyin.
✔️ Kabuğu soyulmuş ve yemeklik doğranmış domatesleri de ilave edip kaynamaya bırakın.
✔️ Suyunu iyice çekince tuzunu ekleyin. (Sabırlı olmak lazım 1.5 saate yakın kaynattım ben)
✔️ Ben 350 ml olan kavanozları kullanıyorum. Bize tam yetiyor. Kalabalıksanız 500 ml cam kavanoz da kullanabilirsiniz. Temiz ve kuru cam kavanozlara ocağın altı hala açıkken fokur fokur kaynarken cezve ile doldurun.
✔️ Temiz, kuru ve hiç kullanılmamış kapak ile kapatıp kapağı altta kalacak şekilde düz bir zemine koyun.
✔️ Üzerine bir örtü örtüp 1 gün bekletin.
✔️ Ertesi gün güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.