Kışın Aynı Tazesini Yermiş Gibi Oluyor! Tam Zamanıyken Kavanoz Kavanoz Yapın İşte Şeftali Kompotosu Tarifi

Kışın Aynı Tazesini Yermiş Gibi Oluyor! Tam Zamanıyken Kavanoz Kavanoz Yapın İşte Şeftali Kompotosu Tarifi
Komposto, meyvelerden yapılan harika bir içecektir. Türk mutfağında kompostoların hoşafların yeri ayrıdır. Bugün sizlere tüm kış severek tüketeceğiniz şeftali kompostosu tarifi vereceğiz. İşte püf noktalarıyla şeftali kompostosu tarifi...

Her yıl 3 kasa şeftaliden yapıyorum ben şeftali kompostosunu. Özellikle büyük kızım bayılıyor. Pilavın, makarnanın yanında harika oluyor. Hazır oluyor hemen açıp yiyorsunuz.

Her bir litre kavanoza 2 büyük şeftali yeterli geliyor. Bizimkiler suyunu da seviyorlar o yüzden su oranı da fazla. Siz isterseniz 3 şeftali de koyabilirsiniz. Şeker oranı damak zevkinize göre değişir. Ben 1 çay bardağından 1 parmak eksik döküyorum. Üzerlerine kaynamış su koyup sıfır kapakla kapatıyorum hepsi bu.

Eğer kaynamış su yerine normal içme suyu kullanmak isterseniz de suyunu koyduktan sonra büyük geniş bir tencerede kaynatmak lazım.

Gelelim detaylara...

Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır?

✔️ Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerine ulaşmadan 4 tarafından kesin. Çekirdeğe değen kısmı renki değiştirdiği için kullanmıyorum. O kısımları ben ayrıca kaynatıp meyve suyu yapıyorum o an içiyoruz. Şeftalilerin çok olgun olmaması lazım. Hafif sert şeftali konserve için çok uygun oluyor.

✔️ Kavanozları kaynar su ile yıkayıp kurumasını sağlayın. Sıfır kullanılmamış kapakları yıkayıp tencereye koyun. Üzerlerini gececek kadar su ekleyip 20 dakika kaynatın.

✔️ Her bir kavanoza 2 adet şeftaliyi küp küp doğrayıp yerleştirin.

✔️ Üzerlerine 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker dökün.

✔️ Suyu kaynatın. (Ben çay makinesinde kaynatıyıyorum, tencereyle uğraşmıyorum pratik oluyor)

✔️ Kaynamış suyu kavanozlara dökün.

✔️ Kavanoz kapağını temiz bir mutfak beziyle kurulayıp hiç beklemeden 3 ileri 1 geri tekniğiyle kapatın.

✔️ Kavanozun kapağı altta kalacak şekilde mutfak bezi koyduğunuz düz bir zemine koyup 1 gece bu şekilde bekletin.

✔️ Ertesi gün kapaklarını kontrol edip düz bir şekilde (kapakları yukarıda olacak şekilde) serin ve güneş almayan bir yere kaldırın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler