Kilis'in tescilli lezzeti! Ustasından kilis tava tarifi
Patateslisi, patlıcanlısıyla Kilis'in en meşhur lezzetiyle karşınızdayız. Hiç hazırlık gerektirmeden yapılması işin en güzel tarafı olsa gerek. Herşey çiğden...
Kilis'li arkadaşım öğrendiğim ve sık sık davet yemeği olarak yaptığım bir et yemeği tarifim var. Kiliste kışın etin altına patates halkaları, yazın da patlıcan koyup üzerine kıymayı yerleştiriyorlarmış. Dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz. Bu yemeğin püf noktası etin yağlı olması. Yağsız bir kıymadan olmaz, ortaya kuru bir şey çıkar. Tabiki yerinde hep zırhla sebzeleri ve eti incecik yapıyorlar. Evde kolaya kaçıp robottan geçirebiliriz ne dersiniz:)
KİLİS TAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 orta boy soğan
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
- Kuru soğan, domates, yeşil biber
KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?
- Soğanı, biberi ve maydanozu zırhta ince ince kıyın.
- Yine zırhta eti kıyma haline getirin.
- Eti, sebzeleri, tuzu ve karabiberi güzelce yoğurun.
- Orta büyüklükteki yuvarlak bir tepsiye elinizi hafif ıslatarak yarım santim kalınlığında yayın.
- Üzerine 4'e bölünmüş domatesi ve soğanı yerleştirin. İri doğradığınız kırmızı ve yeşil biber ekleyebilirsiniz.
- Havuç dilimi gibi 8 parçaya kesin.
- İmkanınız varsa pide fırınında yoksa evde önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin. İlk 30 dakika yağlı kağıt kapatıp daha sonra yağlı kağıdı çekerek pişirirseniz daha lezzetli olur.
Afiye olsun'!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.