Ev yapımı kestane püresi nasıl yapılır? İşte kestaneli kek tarifi
Tarifte kullanılan kestane püresini pek çok markette rahatlıkla bulabilirsiniz. Evde yapmak isteyenlere de kısaca tarifini vermek istiyorum.Evde kestane püresi yapmak biraz zahmetli baştan söyleyelim:)
Evde kestane püresi nasıl yapılır?
1 kilo kadar kestaneyi yıkayıp bıçakla çizin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını soyun. Üzerine 1 su bardağına yakın şekeri, 1 tatlı kaşığı kakaoyu ve sütü ekleyip 10 dakika kadar pişirin.1 vanilya, çok az tarçın ekleyip blenderdan geçirip püre haline getirin. Gerekirse süt ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Kahvaltılarda da güzel oluyor, fazla gelirse buzluğa da koyabilirsiniz.
Lafı uzatmayalım kekimizin yapımına geçelim.
Kestaneli Kek için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 3 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 2 Yemek kaşığı şeker
➞ 50g yumuşak tereyağ
➞ 1 su bardağından bir parmak eksik un
➞ 400 gr kestane püresi (evde de yapabilirsiniz)
➞ 1 adet vanilya
➞ 1 adet kabartma tozu
Kestaneli Kek nasıl yapılır?
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 3-4 dakika çırpın.
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyin.
✔️ En son kestane püresini ekleyip çırpın.
✔️ Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın. Un serpip fazla ununu silkeleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 160 derecede fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
✔️ Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Nefis Tarifler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.