Kendini Kıyma Zanneden Mercimek Köftesi Kızartması Çay Saatlerinin Yeni Favorisi

Kendini Kıyma Zanneden Mercimek Köftesi Kızartması Çay Saatlerinin Yeni Favorisi
Günlerin, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir mercimek köftesi. Bugün artan mercimekli köfteleri değerlendirmek için de kullanabileceğiniz harika bir tarif vereceğiz. Mercimek köftesi kızartmasının lezzeti tüm günlerin odak noktası olacak...

Mercimek köftesi ince bulgur ve kırmızı mercimekle yapılan enfes bir lezzettir. Bugün sizlere yağda kızartılan tarifini vereceğiz. Üzerine ister sarımsaklı yoğurt döküp yağ mantısı gibi yiyin, ister bol salata ve ayranla tüketin harika oluyor.

MERCİMEK KÖFTESİ KIZARTMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 3-4 dal maydanoz

Kızartmak için;

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

MERCİMEK KÖFTESİ KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

✔️ Mercimeği bol suda yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın. Daha hızlı olsun istereniz düdüklü tencere de kullanabilirsiniz.

✔️ Sıvı yağda yemeklik doğradığınız kuru soğanları kavurun.

✔️ Mercimek soğuyunca içine yumurtayı, unu, tuzu, baharatları, kavrulmuş soğanı ekleyip güzelce yoğurun.

✔️ İstediğiniz şekilde köfteler yapıp servis tabağına yerleştirin. Vaktiniz varsa streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletebilirisiniz.

✔️ Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

✔️ Ayran ve bol salata ile ikram edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler