Hazır baklavalık yufkadan kekli baklava nasıl yapılır? Dikdörtgen borcamda kolay kekli baklava tarifi

Hazır baklavalık yufkadan kekli baklava nasıl yapılır? Dikdörtgen borcamda kolay kekli baklava tarifi
Kekli baklava, son yılların favori şerbetli tatlılarından biridir. Genellikle hazır baklavalık yufkadan yapıldığı için oldukça da pratik. Şerbetli kek tadında olan bu lezzet baklavayı başka bir boyuta çıkarıyor. Yedikçe yemek isteyeceğiniz bu lezzeti tez zamanda deneyin. İşte şerbeti tam yerinde baklavalık hazır yufkadan dikdörtgen borcamda kekli baklava tarifi...

Baklava malum Türk Kültürünün bir parçası. Özel günlerde, davetlerde, bayramlarda baklavasız olmaz. Bugün size sıradığı bir baklava tarifi vereceğiz. Lezzeti ile yiyenleri şaşırtan bu baklavayı yapmak yarım saatinizi bile almıyor. Kek ile baklava ne alaka demeden sadece deneyin. Şimdiye kadar tadına bakan herkes tarifini aldı.

Kekli baklavanın en zor yanı kesme açaması. Yanınıza keskin bir bıçak almayı unutmayın:)

Kekli baklava için hangi malzemeler gereklidir?
➞ 10 adet baklavalık yufka

Araları için;
➞ Yarım çay bardağından biraz fazla tereyağı
➞ Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

Keki için;
➞ 4 adet yumurta
➞ 1 çay bardağı toz şeker
➞ 1 su bardağı silme ve 1 yemek kaşığı un
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 paket şekerli vanilin
➞ 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;
➞ 5 su bardağı toz şeker
➞ 5 su bardağı su
➞ Çeyrek limonun yarısı

Kekli baklava nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri ve suyu koyun. Çeyrek limonu sıkıp kabuğu ile birlikte tencereye atın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşk 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
✔️ Kekini hazırlayalım. Karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı alıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve ince çekilmiş ceviz içini de ekleyip mikserin düşük ayarında çok az çırpın.
✔️ Büyük boy dikdörtgen borcamı baklavalık yufkanın üzerine koyup yufkaları tepsiye göre kesin. Tabiki kenar kısımlarını atmayacağız, içine kullanacağız.
✔️ Bu ara yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp kenara alın.
✔️ Borcamın tabanını fırçayla yağlayın. 5 adet yufkayı aralarını fırça yardımıyla yağlayarak üst üste yerleştirin.
✔️ Hazırladığınız kek hamurunu her yerine eşit şekilde gelecek şekilde dökün.
✔️ Kenar kısımlarını aralara serpiştirin.
✔️ Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde aralarını yağlayarak üst üste dizin.
✔️ Son yufkanın üzerini de hafif yağlayıp bıcak yardımıyla baklava şeklinde kesin.
✔️ Kestikten sonra üzerini biraz daha yağlayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
✔️ Sıçak tatlıya soğuyan şerbeti eşit bir şekilde dökün.
✔️ Tamamen soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ya da antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler