Kekim kabarmıyor diyorsanız bir de bu tarifi deneyin. Püf noktalarıyla havuçlu cevizli kek tarifi
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak fazla şeker
- 2,5 su bardağı un
- 4 adet küçük boy havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Pudra şekeri (Üzeri için)
HAVUÇLU CEVİZLİ KEKİN YAPILIŞI
Havuçlarınızı yıkayın ve soyarak rendeleyin. Bir kaba aldınız yumurta ve şekerinizi şeker eriyene ve köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Yağınızı ve sütünüzü ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kaseye aldığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırdıktan sonra eleyerek kabınıza ilave edin. Mikser yardımıyla kekinizi kıvam alana kadar çırpın. Havuç, ceviz ve isteğe bağlı tarçınınızı kaba alarak bir kaşık yardımıyla karıştırıp yağladığınız kek kalıbınıza dökün. Kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Böylece kekiniz daha güzel ve düzgün kabaracak.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırında alt üst ayarda kekinizi 35-40 dakika pişirin. Kekiniz pişerken fırınınızın kapağını ilk 30 dakika kesinlikle açmayın. Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. İlk sıcaklığı ile kabınızdan çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılabilir. Soğuyan ve kalıbından çıkarttınız kekinizin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Püf noktaları: Kekinizi sürekli aynı yönde çırpmak yerine, yön değiştirerek çırparsanız kekinizdeki hava kabarcıklarını yok etmiş ve böylece daha güzel kabarmasını sağlamış olursunuz. Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kek hamurunuzu hazırladıktan sonra bekletmeden pişirin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.