Kebap lezzetinde tavuk sote nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Kebap lezzetinde tavuk sote nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Tavuk sote, Türk Mutfağında hem pratik, hem doyurucu hem de ekonomik olduğu için en çok yapılan lezzetlerdendir. Bugün size iskenderi andıran görünümüyle kebap tadında bir tavuk sote tarifi vereceğiz.Bu tarif yediğiniz en güzel tavuk sote olabilir hazır olun.

Akşam yemeğine şöyle pratik bir tarif arayanların sesini duyup geldik. Uzun uzun pişme süresine gerek bile duymayacağınız tavuk sote, tavuk sevmeyeni bile kendine hayran bırakıyor. Özellikle çalışanlar için işten gelince yapılabilecek en kolay yemek ünvanını alacak tavuk sotenin hemen tarifine geçelim.

Kebap lezzetinde tavuk sote için gerekli malzemeleri sıralayalım;
Bazlamalı kısım;

➞ 2 adet büyük boy bazlama
➞ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
➞ 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu kısım;
➞ 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
➞ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
➞ 2-3 diş sarımsak

Tavuklu kısım;
➞ 700 gr piliç biftek
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 5 diş sarımsak
➞ 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
➞ 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
➞ 1 küçük kavanoz domates rendesi (340 gr) (Kış için yaptığınız domates soslarını kullabilirsiniz, ya da 4 domatesi rendeleyebilirsiniz)

Üzeri için;
➞ 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Kebap lezzetinde tavuk sote tarifinin yapılışına geçelim;
✔️
Bazlamaları küp küp doğrayın. Fırın tepsisine alıp toz biber ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. 150 derece fırında kızartın.
✔️ Süzme yoğurdu bir kaseye alın. Üzerine 3 diş incecik doğranmış sarımsağı, tuzu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Dilerseniz közlenmiş patlıcan da ekleyebilirsiniz.
✔️ Soğanı ince piyazlık doğrayın. Tavukları da julyen şeklinde doğrayın.
✔️ 1.5 yemek kaşığı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Yüksek ateşte, yağ iyice ısınınca soğanları ekleyip soteleyin. Sarımsağı ilave edin. Tavuğun yarısını ekeyip tavayı sallayarak tavuğun rengini dönünce kalanını da ekleyin ve karıştıra karıştıra pişirin.
✔️ Pişen tavuğa domates sosunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısıp tuzu, karabiberi ekleyerek sosu iyice çekene kadar pişirin.
✔️ Sunum aşamasına geçelim. Çukur bir tabağın tabanına 1.5 yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyin. Üzerine kıtır ekmekleri yerleştirin. Soslu tavuğu dökün. Üzerine eritilmiş kızgın tereyağı döküp maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler