Düdüklüde sebzeli haşlama nasıl yapılır? Kebap kıvamında en güzel sebzeli et haşlama tarifi
Bugün sizlere kuşbaşı dana eti ve sebzelerle hazırlayabileceğiniz oldukça sağlıklı, pratik ve besleyici bir et yemeği tarifi vereceğiz. Bu yemekte patatesin, havucun çok iri doğranmasına özen gösterin. Yanına bulgur ya da pirinç pilavı da yaptınız mı başka bir şey istemez.
Sebzeli et haşlama için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 300 gr dana eti
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 5 arpacık soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı öğütülmüş biber
- Bir çay kaşığı ucuyla zerdeçal.
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı kaynar su
Sebzeli et haşlama tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Düdüklüyü ocağa alın ve kuşbaşı eti ekleyin. Yüksek ateşte karıştırarak kuşbaşı eti mühürleyin.
✔️ 1 çay bardağı su ilave edip düdüklünün kapağını kapatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin.
✔️ Düdüklüyü açıp ocağın altını tekrar yüksek ateşe alıp suyu tamamen çekene kadar kavurun. Suyunu çekince sıvı yağı ve unu ekleyip kavurmaya devam edin. İri doğranmış sarımsakları, patatesleri, havuçları ve arpacık soğandan hafif büyük soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
✔️ 5 dakika kadar kavurduktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
✔️ 2 su bardağı kadar kaynar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatın.
✔️ Düdüklü kaynayınca ocağın altını kısıp 10 dakika pişirip ocağın altını kapatın. Yemeğiniz servise hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Seval Mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.