Kaynatma Derdi Yok! 1 Yıl Bozulmayan Kışlık Konserve Şakşuka Tarifi

Kaynatma Derdi Yok! 1 Yıl Bozulmayan Kışlık Konserve Şakşuka Tarifi
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir şakşuka. Yazın bol bol yapılan şakşukayı kışın da yemek için harika bir tarifimiz var. İşte kışın parmaklarınızı yedirtecek kışlık konserve şakşuka tarifi ve gerekli malzemeler...

Akdeniz bölgesinin sevilen mezelerinden biridir şakşuka. Yaz mevsiminde sebzeler bol ve lezzetliyken evde patlıcan, biber, domates olduğunda hızlıdan hazırlanıp sofraları lezzetlendirir. Bu lezzete kimse hayır diyemez.

Bugün sizlere kışın da bol bol hazır yemek keyfini yaşatacak konserve şakşuka tarifi paylaşacağız. Bu yıl bir ölçü yapın. Deneyenler bir sonraki sefere ikişer üçer ölçü yapıyor.

Hazırsanız tarifimize geçelim.

KIŞLIK KONSERVE ŞAKŞUKA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 kg domates
  • 1 kg biber
  • 1.5 kg patlıcan
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

KIŞLIK KONSERVE ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR?

✔️ Sebzeleri güzelce yıkayın.

✔️ Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suyun içinde yarım saat bekletin.

✔️ Patlıcanları bol suda yıkayıp suyunu süzün ve kuruması için mutfak örtüsüne ya da havlu kağıt serdiğiniz zemine serin.

✔️ Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp patlıcanlarla yaklaşık aynıo boyutta doğrayın.

✔️ Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Kızgın yağda önce patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları geniş bir süzgece alın (Fazla yağı bu şekilde çok iyi süzüyor). Biberleri de aynı şekildek kızartıp onu da patlıcanların üzerine alın.

✔️ Başka bir tencereye rendlenmiş domatesleri, sarımsakları alıp koyu bir kıvama gelene kadar orta ateşte pişirin. Tuzunu, şekerini atın. Kızarmış patlıcan ve biberi de ekleyerek 10 dakika birlikte özdeşleşmesini sağlayın.

✔️ Temiz ve kuru cam kavanoza kaynar kaynar koyup yeni kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın. Kapakları aşağıya gelecek şekilde tamamen soğuyana kadar bekletin.

✔️ Soğuyan kavanozları serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler