Katmer Gibi Tel Tel Ayrılıyor! Ustasından Sade Kravusan Poğaça Tarifi

Katmer Gibi Tel Tel Ayrılıyor! Ustasından Sade Kravusan Poğaça Tarifi
Poğaçalar, Türk Mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Bugün sizlere tadı damağınızda kalacak lezzetli mi lezzetli bir poğaça tarifi vereceğiz. Yiyenin üzerinde uzun uzun sohbet ettiği, anlata anlata bitiremediği bu tarifi siz de mutlaka deneyin.

İster kahvaltıya ister 5 çayına yapıp keyifle tüketeceğiniz kravusan poğaça, yumuşacık dokusuyla çayınızın yanına çok yakışacak. Belki şimdiye kadar onlarca farklı poğaça tarifi yaptığınız ama bu tarif görüntüsüyle de tadıyla da hepsinin tahtını sallayacak. Bu ölçülerle toplam 12 adet poğaça çıkıyor. Kalabalık için yapıyorsanız miktarı artırabilirsiniz. Israrla denemenizi tavsiye ediyoruz.

KRUVASAN POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağına yakın un

Arasına sürmek için; 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bolca susam

Bardak ölçüsü: 250 ml

Tarif Sahibi: Alev Türken

KRUVASAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?
✔️
Yoğurma kabına ılık sütü, ılık suyu, instant mayayı, şekeri ekleyip karıştırın.
✔️ Ardından yumurtayı ilave edin.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp 30 dakika mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamurun havasını alıp ikiye bölün. Her bir bezeyi ince uzun rulo haline getirip 6'ar küçük beze elde edin. Toplamda 12 adet beze olacak.
✔️ Tepsiye hafif un serpip bezeleri yerleştirin. Üzerine bir mutfak örtüsü kapatıp 15 dakika dinlendirin.

kravusan-pogaca-detay1.jpg
✔️ Tezgaha un serpin. Bezelerin her birini yemek tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
✔️ Servis tabağına un serpip bezelerin aralarına tereyağ sürerek (eritmeden) üst üste yerleştirin.

kravusan-pogaca-detay2.jpg
✔️ Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
✔️ Dinlenen hamuru oklava ile dikdörtgen form vererek açın.kravusan-pogaca-detay3.jpg iki tarafından katlayıp tekrar oklava ile uzun dikdörtgen şekilde açın.
✔️ Rulet ile üçgen olacak şekilde kesin.

kravusan-pogaca-detay4.jpg
✔️ Kestiğiniz yerleri rulo şeklinde sarın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30-40 dakika kontrollü pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler