Katları Tek Tek Sayılan Enfes Lezzetler Yapmak İçin Ustadan Orjinal Evde Milföy Hamuru Yapımı

Katları Tek Tek Sayılan Enfes Lezzetler Yapmak İçin Ustadan Orjinal Evde Milföy Hamuru Yapımı
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir hamur işleri. Pratik olmasından dolayı pek çok tatlı ve tuzlu lezzette hazır milföy hamuru kullanılır. Bugün sizlere evde milföy hamuru nasıl hazırlanır tüm detaylarıyla vereceğiz. İşte tüm püf noktalarıyla milföy hamuru yapılışı...

@sanalfırın'ın çok konuşulan yüzlerce kişinin denediği milföy hamurunun tarifini sizlerle paylaşacağız.

Milföy hamuru ile tatlı tuzlu onlarça farklı tarif yapabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru isterseniz biraz marmelat, çikolata ya da muhallebiyle muhteşem bir tatlıya dönüştürün; isterseniz peynir, patates, ıspanak, tavuk, kavurma,,kıyma ile çıtır çıtır tel tel böreklere. Hazır milföy hamuru almak isteyenlerin sürekli yaptığı bu usta tarife geçelim...

Dikkat etmeniz gerekenleri baştan söyleyelim.

⚠️Başlangıçta yağı oda sıcaklığına getirin.
⚠️Yağın yumuşaklığı ile hamurun yumuşaklığı aynı olmalı.
⚠️Buzdolabına koyarken streç filmle güzelce sardığınızdan emin olun.

EV YAPIMI MİLFÖY HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 9 su bardağı un
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 750 gr böreklik yağ ya da margarin.

EV YAPIMI MİLFÖY HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyarak pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edin. Biraz sabırlı olmak lazım bu aşamada.
✔️ Yoğrulan hamuru streç filme sarılıp hava almayack şekilde kapatın ve dolapta 30 dakika dinlendirin.
✔️ Dinlenen hamuru çok az un serptiğiniz tezgahta açabildiğiniz kadar merdaneyle açın. Çok un kullanmayın.
✔️ Ardından oda sıcaklığında yumuşamış kalıp şeklindeki yağı ya margarini yağlı kağıt içerisine koyup merdaneyle açıp hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını kapatıp merdaneyle uç kısımlarını ezin ki yağ dışarı çıkmasın. Ardından merdaneyle hamuru eze eze ince uzun açın. İki taraftan tam ortada birleştirin ve tekrar katlayın. Streç filme sarıp 1 saat dolapta bekletin. 1.tur açma işlemi bitti.
✔️ 1.turda açtığınızın tam tersi tarafa yine ince uzun olacak şekilde açıp kenarlardan ortada birleştirin ve tekrar ikiye katlayın. Streç filme sarıp 2 saat bekletin. Buzdolabında 2 güne kadar da bekletebilirsiniz. Özellikle hava almamasına dikkat edin.

Milföy hamurunuz hazır. Hamuru açıp tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler