Çatır Çatır Çatlıyor Kokusu Mahalleyi Ayağa Kaldırıyor! Katı Yağsız Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi
Çat kapı gelen misafirlere dahi hızlıca hazırlayıp ikram edebileceğiniz bir kurabiye tarifiyle geldik. Kurabiye canavarları bu lezzete bayılacak. İşte ağızda dağılan mis gibi kokusu her yeri saran tam ölçülü portakallı kurabiye tarifi!
Portakallı Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 tane yumurta
- yarım su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı pudra şekeri (Bulamak için)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
- Yaklaşık 4 su bardağına yakın un
Portakallı çatlak kurabiyenin yapımına geçelim:
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, portakal suyunu ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Ardından kabartma tozunu, şekeri, şekeri, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin. Kontrollü bir şekilde azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında sert olmayan bir hamur elde edin.
Bulamak için bir kaseye pudra şekerini alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kontorlü bir şekilde pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: ev yemeklerim / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.