Kat Kat Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
El açması Arnavut böreğini bir kere yapınca müdavimi olunuyor baştan söyleyelim. Pırasalısı, ıspanaklısı, kıymalısı hepsi ayrı güzel. Doyurucu ve besleyici olan bu güzelliğin yapımı da çok zor değil. Oklavasız merdanesiz nasıl açılıyor hayret edeceksiniz. Bir kere deneyin bana hak vereceksiniz eminim. İşte o efsana böreğin tarifi...
ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık su
- 5-6 su bardağı un
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
Aralarına sürmek için;
- 100 gr tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için;
- 3-4 dal pırasa
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz yapın. Kenarlarına tuzu serpin. Ortasına sirkeyi ve suyu da ekleyip dıştan içe karıştırarak hamuru toparlayın. Tezgaha alıp yoğurmaya devam edin, pürüzsüz yumuşacık bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
✔️ Tereyağını tavada eritin, içerisine sıvı yağı da ekleyip kenara alın. Bu karışımı ara katlara süreceğiz.
✔️ Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyup pırasaları ekleyin. Güzelce kavurun. Tuzunu baharatlarını ilave edin. Soğumaya bırakın.
✔️ Dinlenen hamuru elinizle oklava gibi şekil verip rulo yapın ve 12 bezeye ayırın.Bezelerin üzerine mutfak örtüsü örtün ki kurumasın.
✔️ Tezgahı hafif unlayarak bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. Aralarına hazırladığınız yağdan sürün. 6'sinı ust üste yerleştirin. Elinizle kenarlardan çeke çeke büyütün. Yağlı bir hamur olduğu için çok kolay oluyor.
✔️ Fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yerleştirin. Hazırladığınız iç harcını her tarafına eşit bir şekilde yayın. Üst katı da aynı alt kat gibi hazırlayın.
✔️ Üzerine kalan yağı da fırçayla ya da kaşıkla sürün. Fırında vermeden önce dilimleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.