Ev yapımı kapalı pidecik nasıl yapılır? Tarifi nasıldır?

Ev yapımı kapalı pidecik nasıl yapılır? Tarifi nasıldır?
Hamur işleri, Türk Mutfağının baş tacıdır. Bugün hamur işi severlere ev yapımı enfes bir pidecik tarifi hazırladık. İçinde yok yok. Yiyen bayılacak. Yanına bol köpüklü ayran da varsa hepsini yememek elde değil. İşte ev yapımı kapalı pidecik tarifi...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pide milli yiyeceklerimizden malum. Kıymalısı, kuşbaşılısı, kaşarlısı, karışığı her damak tadına hitap eder. Kokusu ile herkesi ayağa kaldıran pideyi evde yapmak da mümkün. Bu tarif pizza pide arası müthiş bir lezzet. Yiyen herkes tarif alıyor. Buyrun siz de bir kere deneyin bağımlısı olun....

Kapalı Pide için gerekli malzemeleri sıralayalım:
➞ 50 gram eritilmiş tereyağı
➞ 1 çay bardağı süt
➞ 1 çay bardağı su
➞ 1 paket instant kuru maya
➞ 1 yemek kaşığı şeker
➞ 2 tane yumurta (birinin sarısı üste sürülecek)
➞ 1 tatlı kaşığı ( silme ) tuz
➞ Alabildiği kadar un

İçi için;
➞ 500 gram kıyma
➞ 2 tane büyük soğan
➞ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
➞ 2 tane kırmızı kapya biber
➞ 2 tane yeşil biber
➞ Tuz, karabiber,kimyon,kırmızı biber

Ayrıca içi için;
➞ Rendelenmiş kaşar peynir
➞ Domates sosu (Ya da zeytinyağında hafif kavrulmuş salçayı su ile hafif açıp sos haline getirin)

Kapalı Pidenin yapımına geçelim:
.✔️ Hamuru hazırlayalım. Yoğurma kabına ılık sütü , ılık suyu , şekeri ve mayayı alıp karıştırın ve 10 dakika bekletin. Ardından eritilmiş tereyağını ve yumurtayı ilave edin. Tuzunu ve azar azar ununu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ İçini hazırlayalım. Tavaya zeytinyağını ve kıymayı alıp karıştıra karıştıra kavurun. Rengi değişen ve suyunu çeken kıymaya yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. İnce doğranmış kapya biberleri ilave edin. Biberler de kavrulunca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Unlanmış tezgahta bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına kaşıkla domates sosu sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin. Kaşar peynirin üzerine de kıymalı harçtan döküp kapatıp yarım ay şekline getirin. Kenarlarını büzerek katlayın.
✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepside 15 dakika bekletin.
✔️ Öneden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler