Yoğurtlu mantar mezesi nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Mantarı et sotelerde, zeytinyağlılarda, pilavlarda, dolmalarla sıklıkla kullanıyoruz. Bu lezzetlerin yanında mantar, salatalar ve mezelere de son derece yakışıyor.
Pek çok kişi, mantar pişerken karardığı için mantarlı lezzetlerden yapmaktan kaçınıyor. Kabul ediyoruz mantar pişirmek maharet ister. Bugün sizlere konserve mantarlar gibi bembeyaz mantar nasıl haşlanır detaylarıyla anlatıp bayılarak yiyeceğiniz bir yoğurtlu mantar mezesi paylaşacağız. Öncelikle mantarları tek tek peçeteyle silin. Kesinlikle su değdirmiyoruz. Tencereye temizlediğiniz mantarları alıp üzerine yarım limon sıkın. Sıktığınız limonun kabuğunu da tencere atıp ocağın altını açın. Kısık ateşte olsun. Hafif çız çız ses gelince kaşıkla karıştırın. Hiç su eklemeden mantarlar sulanacak ara ara tencereyi sallayın. Mantarlar sulanınca tencerenin kapağını kapatın. Ara ara açıp karıştırın.Tamamen suyunu çekince mantarları tabağa alın. Bembeyaz mantalarınız kullanıma hazır.
Detayları öğrendikten sonra vakit kaybetmeden şimdi yoğurtlu mantar mezesinin yapımına geçelim.
Yoğurtlu mantar mezesi için hangi malzemeler gerekli?
➞ 500 gr kültür mantarı
➞ Yarım limon
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 kg süzme yoğurt
➞ su bardağı normal yoğurt
➞ 5 diş sarımsak
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu mantar mezesi nasıl hazırlanır?
✔️ Yukarıda bahsettiğimiz gibi mantarları temizleyin ve haşlayın.
✔️ Sarımsakların kabuğunu soyup bıçakla ezin ve incecik doğrayın.
✔️ Geniş bir kaseye sarımsakları ve tuzu alıp iyice ezin. Bu sayede sarımsağın aroması çıkıp daha da lezzetli olacaktır.
✔️ Üzerine süzme yoğurdu ve normal yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.
✔️ Karabiber ekleyin.
✔️ Soğuyan mantarları yarım piyazlık şeklinde doğrayıp karışıma ilave edin.
✔️ Tuzunu kontrol edip servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.
✔️ Ana yemeklerizin yanında ikram edebileceğiniz muhteşem yoğurtlu mantar mezesi servise hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.