Tok tutan karabuğday salatası tarifi

Tok tutan karabuğday salatası tarifi
Sağlığına önem verenleri, glütensiz beslenenleri buraya alalım. Son yıllarda Türk Mutfaklarında adını sıkça duyduğumuz sağlıklı, protein değeri ile şaşırtan bir salatadır karabuğday salatası. Karabuğdayın pişirilişi biraz farklı . Henüz konuya hakim olmayanlar hemen "Karabuğday kaç dk haşlanır, karabuğday suda ne kadar bekletilmeli , karabuğday salatası nasıl olur" gibi soruları sorar. Bugün sizlere tüm sorularınıza cevap olacak lezzetli bir karabuğday salatası tarifi vereceğiz.

Diyet yapanların, glütensiz beslenenlerin, çölyak hastalarının sık tükettiği bir besin karabuğday. Bulgurun en yakın alternatifi olarak karşımıza çıksa da karabuğday bir buğday değil aslında, sadece tadı buğdaya benziyor. %13 oranında bitkisel protein, magnezyum, folikasit bakımından da zengin.

Benim 4 yıl önce aralıklı oruç diyetiyle hayatıma girmişti. O yıllardan beri en çok yaptığım hali salatası sanırım. Zaman zaman içerisine farklı malzemeler ekleyip çelitlendirsem de en çok beğendiğim halini sizlerle paylaşacağım.

Karabuğday salatası için gerekli malzemeleri sıralayalım;
☑️ 1 su bardağı karabuğday
☑️ 2 su bardağı soğuk su
☑️ 1 tatlı kaşığı biber salçası
☑️ 1 tatlı kaşığı domates salçası
☑️ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
☑️ 3 adet taze soğan
☑️ 7-8 dal maydanoz
☑️ 1 çay bardağı kurutulmuş domates (İsteğe bağlı)
☑️ Yarım çay bardağı haşlanmış nohut (İsteğe bağlı)
☑️ 2 adet kornişon turşu (İsteğe bağlı)
☑️ Yarım limon suyu
☑️ 1 çay kaşığı tuz
☑️ 1 çay kaşığı karabiber
☑️ 1 çay kaşığı pul biber
☑️ 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Karabuğday Salatasının yapılışına geçelim;
✔️ Karabuğdayı önce yıkayıp süzün. Daha sonra derin bir kaseye alıp üzerine soğuk suyu ekleyin. Üzerini kapatıp 2 saat karabuğdayların şişmesini bekleyin.
✔️ Karabuğdayları süzüp tencereye alın. Eğer isterseniz kuru sebzeleri ve haşlanmış nohutu bu aşamada ekleyin. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
✔️ Pişirdiğiniz karabuğdayları süzüp derin bir kaseye alın.
✔️ Bir tavada sıvı yağı, yemeklikdoğradığınız soğanları 2-3 dakika soteleyin. Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmay adevam edin. Ocağın altını kapatın.
✔️ Kısır gibi karıştıracağız. Karabuğdaların üzerine salçalı sosu, ince doğranmış yeşillikleri, tuzu, limon suyunu, nar ekşisini, baharatları ekleyip karıştırın.
✔️ Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler