Kalıpta bol soslu ıslak kek nasıl yapılır?
Günlerin yıldızı olan ıslak keki hemen hemen herkes çok sever. Bugün kek kalıbında pratik, lezzetli ve yumuşak bir ıslak yapacağız. Çay saatlerinizi şenlendirek bol çikolata soslu bu kek, her yiyenin parmaklarını ısırma garantili...
Kek denildiği zaman akan sular duranları hemen mutfağa alalım.
KALIPTA BOL SOSLU KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1.6 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 türk kahve fincanı şeker
- 1 türk fincanı sıvı yağ
- 80 gr sütlü çikolata
Dışı için; (İsteğe bağlı)
- 100 gr eritilmiş çikolata
KALIPTA BOL SOSLU KAKAOLU ISLAK KEK NASIL YAPILIR?
- Kek kalıbının her yerini tereyağı ile yağlayıp kenara alın.Buzdolabına kaldırın.
- Yumurtaları, toz şekeri karıştırma kabına alıp mikserle 3 dakika çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakayu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kısa süreli çırpıp kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Bu sırada üzeri çikolata sosu için sütü, kakaoyu, şekeri, sıvı yağı bir tencereye alıp fokurdayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca çikolatayı ekleyin. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun.
- Fırından çıkan keki 15 dakika ılıtın.
- Sert bir zeminde kalıbı bir kaç kez vurun ki yapışan yer varsa çıksın.
- Çöp şiş ya da bıçakla delikler açın ve ılıyan sosu dökün.
- Yaklaşık 1 saat keki bekletin.
- Daha sonra ters çevirip servis tabağına alın.
- Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata dökebilirsiniz.
- Dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.