
Kahvenin yanına çikolatalı portakal çubukları
Şık sunumlarıyla gözünüze hitap edecek portakal şekerlemeleri, lezzetiyle de evdekilerden tam not olacak! Yapımı aşamalı olsa da emin olun sonuç herkesi mutlu edecek. Bu sayede portakal kabuğunu da atmadan tüketmiş olup pek çok kahve evinde satılan portakal çubuğunu yapmanın keyfini yaşayacaksınız :) Buyrun portakal yemeye, sonra da portakal çubuklarını değerlendirmeye...
Çikolatalı Portakal Çubukları İçin Malzemeler
- 2 tane büyük portakal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 80 gr benmari usulü ertilmiş çikolata (Damak tadınıza göre sütlü, bitter hangisini tercih ederseniz onu kullanabilirsiniz)
- Yağlı kağıt
Çikolatalı Portakal Çubuklarının Yapılışı
- Portakalları yıkayıp soyun.
- Portakal kabuklarını 1 cm eninde uzunlamasına doğrayın.
- Kabukların beyaz kısımlarını çıkarın.
- Küçük bir tencereye su koyun. (İşinizi kolaylaştırmak için ısıtıcıyla ısıtıp dökebilirsiniz:))
- Kabukları suya atıp 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu süzün.
- tekrar su ekleyin yine 15 dakika kaynatın.Kaynadıktan sonra suyunu süzün.
- Yarım su bardağı suyu ve yarım su bardağı şekeri tencerye ekleyip kabuklarla birlikte 30 kaynatın. Dibi tutmasın kontrollü olun.
- Eğer hala suyu varsa süzün
- Kabukları bir tepsiye dizip soğuk bir yerde 6-7 saat bekletin. Bu şekilde kabuklar sertleşecek ve çıtır çıtır kabuklarınız olacak.
- Benmari usulü erttiğiniz çikolataya kabukların her birini batırıp çıkarın.
- Kolaylık olması açısından yağlı kağıt serili bir yere çıkarırsanız daha iyi olur.
- Portakal çubuklarını buzdolabında bekletip çikolatalar donunca servis edebilirsiniz.
Ek Bilgi
Portakal kabuğundaki acılığın gitmesi için 3 aşamalı olarak pişiriyoruz.
Öneri
Kahvenin yanına ikram edebilirsiniz. Dikkat edin bağımlılık yapabilir.
En Yeniler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.