Kahvaltıya Ne Yapsam Diyenlere Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Susamlı Simit Pişi
SUSAMLI SİMİT PİŞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- Aldığı kadar un
Bulamak için bolca susam
Hamur kızartmaları kahvaltılarda çok seviliyor. Mayalı mayasız her türlü pişi çok lezzetli oluyor. Bugün sizlere bol susamlı bir pişi tarifi vereceğiz. Kahvaltılarınızın yıldızı olacak bu tarifi mutlaka deneyin. İşte damaklarınızı şenlendirecek susamlı simit pişi tarifi...
SUSAMLI SİMİT PİŞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Mayayı, şekeri, ılık sütü ve ılık suyu karıştırma kabına alın. 10 dakika bekleyin. Azar azar un ve tuzu ilave ederek hamur elde edin.
✔️ 45 saat mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamuru tezgahta tekrar bi toparlayın.
✔️ Tezgaha bolca susam serpin. Hamuru yerleştirin. Tekrar susam koyup merdanayle 1 cm kalınlığında açın.
✔️ İstediğiniz büyüklükte kalıpla kesebilirsiniz. Ben su bardağı kullanıyorum. Ortası için de şişe kalıplarıyla delikler açın. Her seferinde bardağı ve şişe kalıplarını yağa batırırsnaız hiç yapışmadan kesebilirsiniz.
✔️ Pişilerin üzerini mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalandırın.
✔️ Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
✔️ Fazla yağını alması için havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın. Soğutmadan servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.