Anne Usulü Kahvaltılık! Konya Mutfağından Pratik ve Aşırı Lezzetli Mayalı Kaygana Tarifi

Anne Usulü Kahvaltılık! Konya Mutfağından Pratik ve Aşırı Lezzetli Mayalı Kaygana Tarifi
Hamur işlerini hepimiz seviyoruz. Krepti hamur kızartmasıydı derken bugün sizlere Anadolu Mutfağından bir tarif vereceğiz. Anne usulü mayalı kaygana tarifi. Yanına reçelle pekmezle harika oluyor...

Dünyanın dört bir yanından gelen herkese ev sahipliği yapan aynı zamanda tarihin en eski yerleşim yerlerinden olan Mevlana Şehri Konya, etliekmekten arabaşı çorbasına, bamya çorbasından fırın kebabına bir çok lezzete de ev sahipliği yapıyor. İşte bu lezzetlerden birisi olan hem yapımı kolay hem lezzetiyle kendine hayran bırakan kaygana. Mutlaka deneyin asla pişman olmazsınız.!!!

KONYA USULÜ MAYALI KAYGANA  İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ (kızartmak için)

KONYA USULÜ MAYALI KAYGANA NASIL YAPILIR?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak tel çırpıcı yardımıyla çırpın. 
    kaygana-tarifi-detay-1.jpg
  2. Su ve sütü bir tavaya alarak ocakta ılık olacak şekilde ısıtın. Sıcak olmamasına dikkat edin. 
  3. Ilıttığınız karışımı, maya ve yoğurdu yumurtaların üzerine ilave edin ve çırpmaya devam edin. 
    kaygana-tarifi-detay-2.jpg
  4. Ardından un ve tuzu da ilave ederek kek hamurundan biraz daha yoğun kıvamlı bir hamur elde edin. 
  5. Kabın ağzını streç film ile sararak mayalanmaya bırakın. 
  6. Sıvıyağını tavaya alarak kızdırın.
    kaygana-tarifi-detay-3.jpg
  7. Mayalanan hamurdan bir kaşık alarak tavaya dökün.
    kaygana-tarifi-detay-4.jpg
  8. Bir tarafı kızaran hamuru bir çatal yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da kızartın. Burada üst taraf akışkan olduğundan çatalı ters çevirdikten sonra çatala bulaşan hamuru bir peçeteye silerek diğer hamurları çevirin. 
    kaygana-tarifi-detay-5.jpg
  9. Her iki tarafı da kızaran kayganalarınızı servis tabağına alarak ister sade isterseniz üzerine şeker serperek afiyetle yiyebilirsiniz.
    kaygana-tarifi-detay-6.jpg

Servis Önerisi

Konyada geleneksel olarak şeker dökülüp yenilen kayganayı iserseniz pekmez, bal ile servis edebilirisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler