Kahvaltıya ne yapsam diyenlere! İşte tereyağlı yumurta kapama tarifi
Yumurta, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Hepimiz rafatan, yarı pişmiş, sahanda pek çok şekilde tüketiriz. Peki yumurtayı haşlayıp tereyağında baharatlarla pişirerek yediniz mi? Kahvaltı sofralarına alternatif farklı bir lezzet. İşte kısa sürede hazırlayacağınız tereyağlı yumurta kapama tarifi...
TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMA İÇİN MALZEMELER (1 kişilik)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Çok az tuz
Tereyağlı yumurta kapama tarifi Nasıl yapılır?
- Öncelikle cezveye yumurtayı koyup üzeri geçecek kadar su koyun.
- Su kaynadıktan 10 dakika sonra ocağın altını kapatın.
- Yumurtanın kabuğunu soyup boylamasına ortadan ikiye ayırın.
- Küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin (kızarmayacak, sace hafif eriyecek). Bu aşamada kırmızı toz biberi dökebilirsiniz.
- Beklemeden yumurtaları iç kısmı altta kalacak şekilde tavaya yerleştirin.
- Tuz ve baharatları döküp 1 dakika bekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Sıcak sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.