Kahvaltıya ne yapsam diyenlere! İşte size oldukça pratik, mayasız yağ çekmeyen hamur kızartması tarifi

Kahvaltıya ne yapsam diyenlere! İşte size oldukça pratik, mayasız yağ çekmeyen hamur kızartması tarifi
Çocuklarınızla eğlenerek kahvaltı hazırlamaya ne dersiniz! Hamuru yoğurup neşeli kalıpları hazırlayın! Eğlence zamanı :)

Mayasız yağ çekmeyen pişi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un (ele yapışmayacak)

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

Mayasız yağ çekmeyen pişinin yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyun. Güzelce karıştırın.
  2. Sırasıyla kabartma tozunu, azar azar unu ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  3. Hamurun kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. 
    mayasiz-pisi-tarifi-detay-1.jpg
  5. Merdane yardımıyla tezgahı unlayarak açın.
    mayasiz-pisi-tarifi-detay-2.jpg
  6. İstediğiniz kalıplarla şekil verin.
    mayasiz-pisi-tarifi-detay-3.jpg
  7. Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartın.
  8. Sıcak servis edin.
  9. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

  • Hamurun sert olmamasına özen gösterin.  Yumuşak bir hamur pişinizin yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Pişilerinizi kızgın yağda orta ateşte kızartın, ocağın altını kısmayın.
  • İsterseniz peynirli, patatesli iç hazırlayıp da yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler