Kahvaltıya Ne Yapacağını Şaşıranlara Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen Domates Soslu Patates Kızartması Tarifi

Kahvaltıya Ne Yapacağını Şaşıranlara Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen Domates Soslu Patates Kızartması Tarifi
Çıtır çıtır restoranlardaki gibi patates kızarık üzerine mevsimi gelen mis gibi domatesle yaptığımız sosu döküp enfes bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Yağ çekmiyor, lezzeti tavan. Bu tarifi mutlaka deneyin.

Çıtır çıtır restoranlardaki gibi patates kızartması yapmak için püf noktalarını bilmek lazım, öyle soydum kızarttım oldu olmuyor yani.

Öncelikle patatesin cinsi çok önemli. Arya tipi kızartmalık patates şart. Çıtır çıtır altın sarısı patates kızartması için ilk sır bu. Soyduğunuz ve doğradığınız patateslerin nişastasından arınması lazım. Ben bunun için bol suya sirke koyup  yarım saat bekletiyorum.  Ve son... Derin bir tavada bol kızgın yağda kızartmak lazım.  Bu şekilde harfiyen yaparsanız o cafelerde yediğiniz patates kızartmasını evde yapmış olursunuz. Muhteşem oluyor.

Gelin bir de üzerine domates sosu koyup lezzeti doruklara çıkaralım.

DOMATES SOSLU PATATES KIZARTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Domates Sosu için:

  • 3 orta boy olgun domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir fiske tuz

DOMATES SOSLU PATATES KIZARTMASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Patatesleri soyun. Parmak şeklinde ince uzun şekilde doğrayın.  Bol suda yıkayın. Ardından bir yemek kaşığı sirke koyduğunuz su dolu kapta doğradığınız patatesleri 30 dakika bekletin. Bu sayede patatesler nişastası bırakacak. Daha sonra süzgece koyup nişastası gidene kadar bol sıda yıkayın.

✔️ Mutfak bezinin üzerine yıkadığınız patatesleri koyup kurumaya bırakın. 

✔️ Bu arada domates sosunu hazırlayın. Domatesi yıkayıp rendeleyin. Tavaya alıp üzerine ince ince doğranmış sarımsağı, sıvı yağı ve tuzu da ekleyip kaynamaya bırakın. Domatesler sos kıvamını alınca ocağın altını kapatabilirsiniz.

✔️ Şimdi patatesleri kızartalım. Patatesleri tuzlayın. Derin bir tencereye bol sıvı yağ koyup yağı iyice kızdırın. Patatesi koyunca coss sesi çıkmamlı. Bir tane patates dilimi ile kontrol edebilirsiniz. Tüm patatesi de aynı aynda atmıyoruz birbirine yapışmamalı aman.

✔️ Kızaran patatesleri havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına çıkarın. 

✔️ Yağı süzünce kağıdı çekin sos dökeceğiz:) 

✔️ Üzerine hazırladığınız domates sosunu döküp servis edebilirsiniz. Dilerseniz harmanlayıp dilerseniz sadece üzerinde kalsın siz bilirsiniz. Ben karıştırdığımda ince kıyılmış maydanoz da doğruyorum çok güzel oluyor. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler