Kahvaltıya Enfes Bir Lezzet! Yağ Çekmeyen Tam Ölçülü Mayalı İçli Pişi Tarifi ve Sırrı
Pişi yapmanın bir kaç püf noktası var. Bunlardan biri unu azar azar kontrollü eklemek ve hamuru dinlendirmek. Diğer nokta ise bol kızgın yağda kızartmak.
Bugün sizlere sevilen yemek bloglarından Cahide Sultan'ın meşhur mayalı içli pişisini detaylarıyla paylaşacağı.
Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...
MAYALI İÇLİ PİŞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağına yakın un (Kontrollü ekleyin)
İç malzemesi
- 3 orta boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2 dal taze soğan
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
MAYALI İÇLİ PİŞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Mayayı yoğurma kabına alın. Üzerine şekeri, ılık sütü ve ılık suyu eklei 5 dakika bekleyin. Sıvı yağı, tuzu ilave edin. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edin.
✔️ Kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırın.
✔️ Patatesi haşlayın. Soğuduktan sonra rendeleyip yemeklik doğradığınız soğan, ince kıyılmış taze soğan, baharat ve ezilmiş beyaz peynirle karıştırıp içinizi hazırlayın.
✔️ Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz iri parçalar alıp küçük bezeler yapın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına içten koyup kapatın. Kenarlarını çatalla bastırılarak kapatın.
✔️ Yağı tavaya koyup ısıtın. Yağ iyice ısınınca arkalı önlü kızartın.
✔️ Kızaran pişileri kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına çıkarın. Soğutmadan servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.