Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Püf Noktaları

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Püf Noktaları
Kafe ve restoranlar kapalı olunca açıkçası tatlı ustası olduk hepimiz. Evde genelde basit bir şekilde yapılan tatlı çeşitlerinden biridir kakaolu puding. Şimdi sizlere oldukça basit bir kakaolu puding tarifi vereceğiz..

Evlerde sıkça vakit geçirdiğimiz şu günlerde özellikle dışarda enerjisini atamayan çocuklarınızla birlikte kolayca hazırlayabileceğiniz tadına doyum olmayan bir tatlı yapmaya ne dersiniz? İşte lezzetli mi lezzetli ev yapımı kakaolu puding tarifi. Şimdiden afiyet olsun…

7'ten 70'e herkesin vazgeçilmez tatlısıdır puding. Genelde hazır satın alınıp şipşak pişirilir.

Hazır pudingleri satın almanıza artık gerek yok; çünkü ihtiyacınız olan her şey evinizde saklı!

Sağlıklı beslemenin bir kat daha arttığı şu günlerde zaten çoğumuz ev yapımı yiyeceklere yöneldi. Yavaş yavaş özümüze dönüyoruz sanki:) Bizim çocuklar daha hiç hazır puding yememiştir, ben hep evde kendim yaparım.

Siz de zaten bir tattınız mı bi daha eliniz marketteki pudinglere gitmez merak etmeyin!

İşin aslı, basit gibi görünse de tam kıvamında puding yapmak biraz maharet ister. Söylemesi ayıp benim pudinglerim meşhurdur. Bir yiyen bir daha ister. Bu yüzden hep iki ölçü yaparım.

Zaten siz de bu tarifte tam aradığınız lezzeti bulup hep yapmak isteyeceksiniz.

Lafı uzatmayalım, kakaolu puding tarifine geçelim. Hazırlayın malzemeleri...

EV YAPIMI KAKAOLU PUDİNG TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

EV YAPIMI KAKAOLU PUDİNG TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Uygun bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri alarak çırpın.

✔️ Ardından karışımı ocağa alarak tahta kaşık yardımıyla orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
✔️ Kıvam aldıktan sonra göz göz olan muhallebiyi birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
✔️ Daha sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Son olarak hazır olan pudingi kaplara eşit şekilde koyarak soğumaya bırakın.
✔️ Soğuyan pudinglerinizi istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Tatlınızın hemen soğumasını istiyorsanız kaselerinizi buzlukta az bir süre bekletip pudingi öyle koyabilirsiniz.

Pudinginizi çilek, muz gibi mevsim meyveleriyle ya da ceviz, badem ve hindistan cevizi ile süsleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Püf Noktaları

  • Puding pişirirken tencerenin başından ayrılmayın.
  • Özellikle kaynadıktan sonra sürekli çırpın ki kabuk bağlamasın.
  • Tamamen pürüzsüz bir kıvam için ocaktan indirdikten sonra mikserle 2 dakika çırpabilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler